Ідеальне сполучення соусу з макаронами

Коли італійці запрошують один одного на невеличку розмову, то говорять: "facciamo due spaghi", що позначає: "зробімо собі два спагетті". Мешканці Італії вважають, що макарони з соусом або фаршем можна їсти щоденно і вони ніколи не знудяться.

На півдні Європи соус є додатком до макаронів хорошої якості - з делікатним горіховим ароматом і ніжним янтарним кольором. Добрі макарони не можуть бути блідими, а після приготування і зціджування на ситі замінюватися в щільну кулю. Правильно приготовані, повинні чинити легкий опір при гризінні, тобто бути al dente (дослівно "на зуб", тобто бути легко твердими, міцними, пружними).

Підбір відповідного виду соусу, що компонується з виглядом макаронів, це питання інтуїції і кулінарної традиції. На думку італійців, один соус призначений до фарфаллі (макаронів у вигляді кокардок), інший до раковинок (кончиліоні) чи пенне, а ще інший до довгих форм, наприклад спагеті. Смак макаронів і смак соусу однаково важливі. Якщо ти вживаєш в кухні добрі високоякісні європейські макарони, ніколи не затоплюй їх в соусі.

- Чим легший соус, тим більш виразним є смак самих макаронів.
- Рідкіший соус краще пов'язувати з витими і карбованими макаронами, а густі соуси з гладкими, наприклад спагеті.
- Шматочки м'яса, овочів і грибів досконало містяться в трубочках і раковинках.
- Завжди добавляй макарони до соусу, ніколи навпаки!
- Не добавляй пармезану до макаронів з рибою і морепродуктами ̶ італійці вважають, що ці смаки абсолютно не пасують до себе.

Італійські страви з макаронів мають часом шокуючі назви, напр. spaghetti alla puttanesca, що значить більш менш "à ля панночка легкої вдачі". По-італійськи звучить це хльосткіше, але не викликає нічийого обурення.

Скуштуйте! Spaghetti alla puttanesca

Складники (для 2-4 осіб) :
- 1 упаковка макаронів спагеті
- 1 банка філе анчоусів
- 2 ложки оливкової олії
- 4 огрядні помідори
- декілька листків свіжого базиліка
- декілька оливок (чорних або зелених)
- каперси
- зелень петрушки
- 2 стручки перцю чілі
- 2 зубки часнику
- перець, сіль, орегано

Спосіб приготування:
Анчоуси зцідити із заливки і мочити біля 10 хвилин в мисочці з водою. Оливки порізати в кружечки, часник покришити. На сковороді розігріти оливкову олію, додати часник і оливки. Філе анчоуса поділити надвоє і додати до часнику і оливок. Помідори обшпарити і очистити зі скоринки. Потім нарізати дрібними шматочками і вкинути на сковороду. Прикрити і готувати біля 5 хвилин. Додати каперси і стручки перцю чілі. Приправити сіллю, перцем і орегано. Після того, як знімете з вогню, додайте покришений базилік. Макарони зваріть al dente згідно з рецептом, поданим на упаковці. Вимішайте з соусом і посипте покришеною зеленою петрушкою.

Більше рецептів на страви з європейських макаронів знайдете тут: makaronyeuropy.eu

Читай также

McDonaldʼs планирует открывать рестораны вместе с автозаправками WOG, KLO и OKKO

Компания открыта к сотрудничеству с разными партнерами

Стоимость Пасхальной корзины в 2024 году составляет 1422 гривны: что входит в список покупок

Сравнение цен на продукты с прошлогодними

Как приготовить сочный стейк дома: кулинарные советы

Ресторанное блюдо в домашних условиях

Известный шеф-повар Владимир Ярославский поделился особым рецептом теста для домашних пирожков (видео)

Пора сохранять рецепты пасхальной выпечки 

Эктор Хименес-Браво поделился простым рецептом сочной вырезки в беконе (видео)

Идеальный ужин

Користь і шкода суші та ролів для здоров’я

Сеть супермаркетов в Украине продает паски почти по 100 долларов (видео)

Распаковка пасхального кекса за 3500 гривен

Как приготовить идеальную жареную картошку: секреты шеф-поваров

Чтобы не прилипала, не разваливалась и не подгорала

Клопотенку не дали открыть украинский ресторан в Японии, потому что «борщ – это российское блюдо»

Пример глубины пропаганды

6 продуктов, которые поднимут вам настроение на целый день

Научно доказано