Куди піти у Києві на вихідні: афіша на 27-28 травня 2023 Куди піти у Києві на вихідні: афіша на 27-28 травня 2023
Дозвілля

День Києва цими вихідними: 11 найкращих заходів у столиці

Фото: Олександр Шатов
Дарина Герасимчук 24 травня, 2023, 16:38
 0

Серце України, місто Київ цими вихідними, 28 травня, відзначає свій «день народження». Точна дата заснування міста за давністю років невідома, але офіційно точкою відліку історії Києва вважається 482 рік. Перший день народження Київ «відзначив» у травні 1982 року, відтоді День міста святкують останні вихідні травня.

Зазначимо, що в умовах військового стану всі масові святкування скасовані на державному рівні і переносяться на період, коли Україна переможе у війні над агресором.

Gloss.ua розповість куди піти з сім'єю чи друзями і як провести своє дозвілля у столиці у ці вихідні. У неділю Києву виповнюється 1541 рік.

За підтримки IQOS.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Київ Пішохідний

Коли : субота-неділя, 27-28 травня, з 11:00-21:00 (Житній ринок працює до 19)

Де : почати прогулянку можна з будь-якої зупинки (Золоті ворота, Двір з вороном, піцерія “Везувіо”, Київський велотрек, Трамвайна диспетчерська, Avangarden Gallery & Wine Bar, Житній ринок, Автостанція “Поділ”, Колесо огляду, Володимирська гірка)

Вартість : вхід безкоштовний

Подробиці

Прогулянка на 8000 кроків, щоб відчути себе туристом у рідному місті? Є і такий варіант для святкових вихідних.

На День Києва можна буде прогулятись інтерактивним маршрутом, що створений за підтримки IQOS.

Прогулянка на 8000 кроків об’єднує Верхнє місто (район Золотих воріт) з мальовничим Подолом та складається з 10 локацій. На кожній з них чекатимуть яскраві світлофори – якщо натиснути на play, вони розкажуть цікаві історії про це місце. На деяких локаціях обіцяють спеціальні сюрпризи з атмосферою Києва.

Почати прогулянку можна з будь-якої зупинки: чи то андеграундної Рейтарської з культовими закладами, чи то колоритного Житнього ринку. Та організатори радять не оминути Золоті ворота. Окрім захоплюючого виду на місто, там можна підгледіти презентацію нового фешн-аксесуару.

Вхід безкоштовний. Щоб усі двері були відчинені, дивіться слово-пароль на сторінці події Київ Пішохідний.

Екскурсія до Дня міста «Київ – місто мрії. Від старовини до сьогодення»

Коли : субота, 27 травня, 12:00

Де : Музей історії України, вул. Володимирська, 2

Вартість : 250 гривень

Подробиці

«До Дня Києва запрошуємо разом помилуватися історичним серцем нашої столиці та дізнатися багато нових визначних пам'яток про визначні пам'ятки міста, до яких ви вже давно звикли!

Ми прогуляємося Старокиївською горою, побачимо місце, звідки почалася історія Києва, дізнаємось, де колись височіли кам'яні князівські палаци та храми.

Відвідаємо найдавніші вулиці Києва, його найромантичніші місця, поринемо в сучасні краєвиди бурхливого міста, оглядаючи його з Володимирської гірки. Дізнаємось цікаві факти про сучасну столицю України та її унікальність», – анонсують захід організатори.

Маршрут пролягає від Старокиївської гори повз Андріївський узвіз, Алеї художників до Пішохідно-велосипедного мосту, відомого серед киян як «Скляний міст». Телефон для запису – (044) 278 48 64 або 093 855 61 16 (Вайбер та Телеграм).

Ярмарок митців Mal'oviy

Коли : субота, 27 травня, 12:00-17:00

Де : Squat 17b, вул. Терещенківська, 17Б

Вартість : вхід вільний

Подробиці

Хочете стати власником кльової керамічної хендмейд чашки? Чи прикупити листівок по улюбленому серіалу чи грі? Тоді відвідайте Ярмарок митців Мальовію, де українські художники та крафтери виставлять на благодійний продаж свої неймовірні роботи на найрізноманітнішу тематику.

Прибуток з продажу буде перерахований на актуальний збір фонду Волонтерська Сотня Доброволя для Мобільного шпиталю у Донецькій області.

Вистава «Тіні забутих предків»

Коли : субота, 27 травня, 17:00

Де Київський академічний театр українського фольклору «Берегиня», вул. Миколайчука, 3А

Вартість : 250 гривень

Подробиці та квитки

На сцені покажуть містичну легенду, яку розповів світові Михайло Коцюбинський, а на екрані втілив Сергій Параджанов із неповторними Іваном Миколайчуком та Ларисою Кадочниковою у головних ролях.

«Ми проти порівнянь, проте хочемо показати, якою ми відчуваємо історію Івана та Марічки. Хоча б те, що театр розташований на вулиці імені Івана Миколайчука, а будинок, в якому жив актор, знаходиться просто поруч з нашим театром. Наші актори, яких ви скоріш за все звикли бачити та сприймати виключно як блискучих вокалістів, вийдуть на сцену в якості драматичних акторів. Ось... Сюрпризи відкрили не всі. Тож чекаємо в нашій глядацькій залі на прем'єрі», – інтригують творці вистави.

10 Stand Up Коміків (18+)

Коли : субота, 27 травня, 16:30

Де : Бочка Pub, вул. Хрещатик 19А

Вартість : 150 гривень

Подробиці та квитки  

Цього вечора 10 молодих коміків виступатимуть по 6 хвилин, кожен із них поділиться з вами частиною життя за допомогою жартів. Коміки розповідають, як свої "топові" (перевірені) жарти, так і нові актуальні, які ви, можливо, почуєте першими.

На сцені: Вова Маслов, Женя Лещенко, Богдан Боярин, Марк Свиридюк, Руслан Колесник, Женя Євсюков, Веста Гунченко, Кирило Гузій, Алла Волкова, Данило Кухар.

Наприкінці вечора проходитиме аукціон, на якому розігруватимуться речі резидентів Бродячого Стендапа або слоти, які військові передали з фронту. Усі кошти йтимуть у фонд "Повернись Живим" або у волонтерські організації. Частина від зібраних грошей піде на ЗСУ.

Виступ CAPE COD live на новій локації UYAVA

Коли : субота, 27 травня, 12:00-22:40

Де : ВДНГ, просп. Академіка Глушкова, 1 (з головного входу праворуч до оранжерії)

Вартість : від 200 гривень

Подробиці та квитки

UYAVA - це арт-простір у самому серці ВДНГ. Незабутній Сад Бажань, що розкинувся вздовж загадкової оранжереї, поєднавши затишний відпочинок на природі з освітніми, художніми та культурними заходами.

Cape Cod live - електронний проект київського саунд-продюсера та музиканта Максима Сікаленка, який свою творчість доводить до рівня абсолютної досконалості. Актуальний витончений саунд та вокал від Олексія Борндара забезпечать чудовий атмосферний суботній вечір. До Дня Києва хлопці презентують нові композиції.

КИЇВКІНОФЕСТ у кінотеатрі «Жовтень»

Коли : субота-неділя, 27-28 травня

Де : кінотеатр «Жовтень», вул. Костянтинівська, 26

Вартість : на фестиваль - вхід вільний, кіносеанс – 140 гривень

Подробиці

Фестиваль організовано кінотеатром Жовтень спільно з Довженком-Центром. Усі покази відбудуться за участю кінознавців Довженка-Центру, які представлятимуть фільми. Програма фестивалю на вихідні:

27 травня:

  • 14:00 -19:30 Виставка стріт-арт-фоторобіт "Surface and inner mood of the city". Автор Антон Борисенко, фотохудожник, кінематографіст. Експонується з 27 травня до 11 червня. Місце проведення – кафе кінотеатру. Вхід вільний
  • 16:30 «Штепсель одружує Тарапуньку», 1957 рік. Режисери: Юхим Березін, Юрій Тимошенко. Придбати квитки можна за посиланням.

28 травня:

  • 11:00-18:00 – Ярмарок «НЕРЕЧИЗМ», де будуть представлені локальні бренди та роботи молодих художників. Також діятиме СВОП-зона, де ви зможете обмінятися вживаними та новими речами (одяг, книги, біжутерія тощо) та підтримати екологічну ініціативу, даючи старим речам нове життя! Місце проведення – площа перед кінотеатром.
  • 17:15 – Фільм-закриття фестивалю – «Приятель переможця», 1997 рік. Це екранізація повісті Андрія Куркова «Кожен друг, друг побіжчика», зроблена у спільній українсько-французькій копродукції. Придбати квитки можна за посиланням.

Київський маркет «ВСІ. СВОЇ»

Коли : 27-28 травня, 10:00-20:00

Де : вул. Десятинна, 12

Вартість : вхід безкоштовний

Подробиці

«І хоч от уже другий рік ми не підіймаємо келихів в день його народження, але віримо: його вулички скоро привітають всіх киян, які зараз за кордоном і на фронті.

Київ не святкує гучно, але продовжує жити. 27–28 травня ми проведемо маркет, на якому буде багато Києва: на одязі, в сувенірах, їжі, атмосфері та фантастичних краєвидах з Десятинної, 12. Два дні ми обиратимемо речі, підтримуватимемо українських виробників та вітатимемо місто наших сердець», – пишуть у соцмережах організатори заходу.

День Києва на «Даринку»

Коли : субота-неділя, 27-28 травня, початок о 12:00

Де : маркет-молл «Даринок», вул. Магнітогорська, 1а

Вартість : вхід безкоштовний або донат на ЗСУ

Подробиці

Маркет-молл "Даринок" запрошує мешканців столиці на благодійний захід! Організатори збиратиму кошти для 127-го окремого батальйону територіальної оборони, який захищає нашу країну на Бахмутському напрямку. Участь у всіх активностях безкоштовна, але організатори будуть вдячні за будь-яку суму донату для потреб ЗСУ!

З 12:00 у ці вихідні на вас чекатимуть:

  • благодійний флешмоб;
  • концертна програма: виступи артистів-учасників відомих телешоу, живий оркестр, джаз-бенди та солісти, дитячий фестиваль;
  • етнопокази та покази молодих українських дизайнерів;
  • фото- та автограф-сесії із зірками;
  • майстер-класи з хендмейду, танців та спорту;
  • ярмарок-продаж столичних майстрів.

Вистава-комедія «П'яні вишні» (18+)

Коли : неділя, 28 травня, 18:00

Де : Будинок Актора, вул. Ярославів Вал, 7

Вхід : квитки від 200 гривень

Подробиці та квитки

Яскрава прем'єра сезону, відверта та запальна комедія «П'яні вишні» змусить вас посміхатися з першої до останньої хвилини! Рекомендується дивитися виставу в компанії друзів!

П'ять подруг збираються на вечірку на честь визначення статі майбутньої дитини однієї з них. Однак це лише привід, бо насправді дівчат цікавить, хто ж батько немовля, адже їхня подруга тримає це в таємниці. А коли в одній кімнаті з'являються різні жінки, їхні таємниці і трохи алкоголю, то наслідки такої вечірки спрогнозувати неможливо!

Концерт «Класика в саду: Моцарт та Вівальді»

Коли : неділя, 28 травня, початок о 19:00

Де : Ботанічний сад ім. Гришка, вул. Тимірязівська, 1

Вартість : від 350 грн, включаючи вартість входу в ботанічний сад

Подробиці та квитки

Програма концерту присвячена творчості двох геніїв краси та гармонії, найважливіших композиторів в історії музики Антоніо Лучіо Вівальді та Вольфганга Амадея Моцарта. Вам прозвучать неймовірно красиві твори великих композиторів.

Традиційно кожна композиція супроводжуватиметься розповідями про життя та творчість композиторів, а також цікавими історіями створення музичних шедеврів.

Теги: вихідні , дозвілля , куди піти в києві , заходи , день міста , київ , Куди піти

  • 11 сiчня 15:54 У Києві відновив роботу Музей Науки: нова експозиція з Копенгагену    0
  • 27 грудня 21:26 У Києві на Арсенальній площі з’явився святковий зимовий простір для дітей та молоді    0
  • 22 грудня 16:29 У Києві в укритті проведуть кінопокази сімейних фільмів: де та коли    0
  • 12 грудня 20:02 "Зимова Країна" в Києві на ВДНГ: локації та ціни 2022-2023 років    0
  • 02 грудня 10:42 Куди піти в Києві цими вихідними: 15 найкращих заходів    0
  • 28 листопада 23:02 Відомо, якою буде "Зимова Країна" на ВДНГ у Києві    0
  • 16:17 В Україні розпочався благодійний фестиваль з вуличних культур    0
  • 30 вересня 22:16 В Україні пропонують подивитися українське кіно за 1 гривню    0
  • 22 вересня 18:29 У Києві відкрили найбільше в Україні бейсбольне поле (фото, відео)    0
  • 21 вересня 12:28 У Києві організовують велосипедний флешмоб: дата та локація    0
  • 19 вересня 21:44 У Києві пройде кінофестиваль Kharkiv MeetDocs: дата    0
  • 19 серпня 17:25 У київських кінотеатрах пройде тиждень безкоштовного українського кіно    0
  • 19 серпня 16:59 У музеї "Пирогово" можна відвідати медовий ярмарок та дізнатися про бджільництво    0
  • 08 серпня 10:18 Чому повчитися в серпні: 13 цікавих майстер-класів у Києві    0
  • 01 серпня 22:12 20 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти в Києві цього тижня    0
  • 27 липня 17:31 У Києві покажуть дзвін гетьмана Івана Мазепи: де і коли    0
  • 25 липня 18:46 18 заходів для вечірнього відпочинку: куди піти в Києві цього тижня    0
  • 15 липня 21:31 У Києві відновлює роботу Pinchuk Art Centre: коли та яка буде виставка    0
  • 14 липня 00:39 У Києві відкрилася виставка картин на честь оперної співачки Крушельницької    0
  • 29 червня 09:47 Виставка Пін Ап у Києві: як зароджувався стиль і хто його створив    0