3 простих рецепти тушонки для воєнного часу
Якщо раніше тушонку брали для вилазок на природу або просто відкривали за потребою та бажанням, то зараз це змінилося. Виходячи з останніх подій, тушонка як ніколи може стати в нагоді як у побуті, так і на фронті у воєнний час.
Тушковане м'ясо підійде для легкого перекусу та повноцінного прийому їжі. А приготувати страву можна у домашніх умовах без великої кількості інгредієнтів. Пропонуємо три простих рецепти заготовок.
Не забудьте передплатити канал Gloss.ua в Telegram.
Читайте також:
- Як заспокоїти дитину під час повітряної тривоги: 5 дієвих порад.
- Чому повчитися у травні: 13 заходів для прокачування скіллів.
- 8 книг, які допоможуть знизити рівень тривожності.
Додамо, що всі приправи, включаючи сіль, необов'язкові, але тоді тушковане м'ясо буде досить прісним.
Тушонка з курки
Що необхідно:
- курка – 1,5 кг;
- цибуля - 1 шт;
- лавровий лист – 2 шт;
- перець-горошок – 2 шт;
- сіль, чорний мелений перець та інші спеції – за смаком.
Як готувати:
- Нарізати курку шматочками.
- Шматочки м'яса покласти в миску та змішати зі спеціями, сіллю, перцем.
- Простерилізувати пусті банки.
- На дно банок викласти запашний перець, лавровий лист і кілька кілець цибулі.
- У банки щільно утрамбувати курку, залишити 2-3 см до краю банки і закатати.
- Взяти каструлю, на дно якої постелити рушник та поставити банки з м'ясом. Наповнити водою так, щоб вода покривала курку та поставити каструлю з банками варити на плиті. Після закипання води тушити 7 годин на повільному вогні. Потім дати банкам повністю охолонути.
Тушонка зі свинини
Що необхідно:
- свинина – 1 кг;
- сіль – 1 ст.л;
- перець та інші спеції – за смаком.
Як готувати:
- Нарізати свинину.
- М'ясо залишити у солі на 15 хвилин.
- Простерилізувати банки та кришки.
- Щільно викласти м'ясо у банки, залишивши трохи місця.
- Взяти каструлю, на дно якої постелити рушник та поставити банки з м'ясом. Ці банки накрити кришками, а каструлю заповнити водою, не заливаючи воду всередину банок, і поставити на плиту. Після закипання тушити 5 годин і регулярно підливати кип'ячену воду в каструлю.
- Після закінчення готування закатати банки.
Тушонка з яловичини
Що необхідно:
- філе яловичини – 5 кг;
- свиняче сало – 2 кг;
- лавровий лист – 7 шт;
- перець-горошок, сіль – на око;
- спеції – за смаком.
Як готувати:
- Крупно нарізати сало та яловичину.
- М'ясо та сало викласти в каструлю.
- Поставити на невеликий вогонь.
- Додати лавровий лист, перець, сіль, спеції, воду.
- Варити 7 годин із закритою кришкою і періодично перемішувати.
- Після цього розкласти м'ясо по банкам і закатати.
Зазначимо: зберігати домашні м'ясні консерви тривалий час або в спеку небезпечно, оскільки є ризик зараження ботулізмом.
За матеріалами "Уніан".