Шедеври креативного фестивалю «Каннські леви» 2022: Україна серед призерів Шедеври креативного фестивалю «Каннські леви» 2022: Україна серед призерів
Стиль життя

Шедеври креативного фестивалю «Каннські леви» 2022: Україна серед призерів

Дарина Герасимчук 30 червня, 2022, 16:15
 0

Наразі кожна перемога для України важлива як ніколи. Ми маємо знову і знову нагадувати усьому світу про те, наскільки українці - талановита, сильна, розумна та творча нація. Фестиваль креативності «Каннські леви» є найавторитетнішим і найпрестижнішим у сфері рекламної індустрії з 1954 року. Найкращі у світі роботи як для рекламних продуктів, так і для досягнень у технічній галузі нагороджуються Бронзовими, Срібними та Золотими «Левами», а також найвищою нагородою – Гран-прі.

Gloss.ua розповість, які українські проекти отримали призові місця і хто став лауреатами найвищої нагороди фестивалю.

Нагороди для України

Срібного Канського Лева у категорії Design, у номінації «Створення нового бренду» отримали українці з Banda Agency за «невічний» логотип Чорнобиля.

https://banda.agency/chornobyl/ Фото: https://banda.agency/chornobyl/

Креативники взяли за основу форму поверхню реактора, з якого все почалося. Це стало відправною точкою логотипу Чорнобиль'86. З кожним роком зображення поступово зникає. Останньою точкою існування логотипу стане 2064 рік, саме тоді Чорнобильську електростанцію повністю виведуть з експлуатації. Привернути увагу до ЧАЕС та нагадати світу про трагедію всього людства сьогодні є актуальною місією, адже поки йде війна існують величезні ризики для атомних електростанцій по всій Україні.

Варто зазначити, що це другий срібний Лев в історії України та другий лев для Banda Agency (у 2018 році агенція отримала нагороду за брендинг Євробачення).

У цій же номінації Бронзового Лева отримало рекламне агентство Bickerstaff.734 за брендинг острова Хортиця.

https://bickerstaff.ooo/ Фото: https://bickerstaff.ooo/

«Цей брендинг враховує минуле, культуру, історію, глибоке коріння острова, але при цьому говорить сучасною візуальною мовою, без шароварщини і дозволяє відкрити для себе щось нове», – коментує роботу засновник агентства Ілля Ануфрієнко.

Острів Хортиця у Запоріжжі має історичне значення для України не лише як місце народження козаків, а й як джерело давніх історій, міфів та легенд з багатою флорою та фауною. Команда Bickerstaff.734 у своїй роботі хотіли підкреслити містичність та загадковість цього місця, щоб люди з усього світу мали змогу познайомитись із таким самобутнім островом.

«Знак Х – це перша літера в назві острова і також символ таємниці, його зміст може бути різним для шкірного. Ми взяли Х за основу і створили 24 логотипи різних за характером. Тобто ми розробили позиціонування острова, як живого організму, який має власну життя, душу та голос» – розкриває задум логотипу Ілля Ануфрієнко.

Khortytsia island - UKRAINIAN від bickerstaff.742 on Vimeo.

Український бренд головного державного порталу електронних послуг «ДІЯ» також отримав Бронзового Лева від міжнародного фестивалю «Каннські леви» у категорії Creative Business Transformation.

https://t.me/zedigital Фото: https://t.me/zedigital
«Бронзовою статуеткою Дію відзначили в категорії Creative Business Transformation. Дякуємо нашій команді та Fedoriv Agency. Тепер офіційно креативна цифрова країна!»-написав глава Мінцифри Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

Ще одного Бронзового Лева для України отримало креативне агентство Saatchi & Saatchi Ukraine у номінації «Просторові та скульптурні експозиції» за візуалізацію монументальної скульптури Батьківщина-Мати з прапором ЛГБТК+ спільноти.

https://saatchi.com.ua/en Фото: https://saatchi.com.ua/en
2020 року через пандемію коронавірусу подію KyivPride довелося проводити в онлайн форматі. Тоді за допомогою дронів у режимі реального часу креативники прикріпили великий райдужний прапор до меча статуї. «Символіка статуї була змінена - від захисту "радянських цінностей" до захисту прав людини та підвищення поінформованості про гендерну рівність», - зазначають у Saatchi & Saatchi.

Найцікавіші роботи Cannes Lions 2022, які отримали Гран-прі

У конкурсі Film Lions взяли участь 2028 робіт. Журі присудили два Гран-прі, серед яких першим був нагороджений «Super. Human» для Channel 4 від 4creative, London, а другим «Escape from the Office» від Apple, Sunnyvale/Smuggler, Central LA.


В Outdoor Lions Гран-прі отримав "Liquid Billboard" від Havas Middle East, Dubai, Cultural Insight для Adidas. Це перший рекламний щит у світі, створений для інклюзивної колекції купальників, в якому можна плавати!

Гран-прі в Digital Craft Lions вручили кампанії Backup Ukraine від Virtue Worldwide, New York. Президент журі Лучана Хагіара прокоментувала цю роботу: «Проект Backup Ukraine дозволяє всім громадянам України зберегти своє найбільше багатство як нації: свою культуру. Використовуючи камеру смартфона в режимі реальної години та GPS, кожен може за лічені хвилини зняти будь-яке місце чи пам'ятник і зберегти дані як креслення у хмарі, щоб зберегти їх назавжди. І все це за допомогою власних телефонів. Проект, який перетворює кожного громадянина України на охоронця своєї національної спадщини. Бо культура – ​​це ідентичність людей і її не можна знищити».

Гран-прі Cannes Lions For Good отримав короткий мультфільм "Save Ralph" для Humane Society International від The ​​Humane Society of United States, Washington DC/Vespa Pictures, California. Мультфільм розповідає про життя піддослідного кролика Ральфа, на якому тестують декоративну та доглядову косметику.

Найвищу нагороду в конкурсі Titanium Lions отримала робота "Long Live The Prince" для Kiyan Prince Foundation, Ea Sports, QPR, Match Attax від Engine, London, яка присвячена Кіяну Прінсу - 15-річному хлопчику, який помер у 2006 році від ножового поранення намагаючись захистити іншого школяра під час бійки. Прінс був справжнім футбольним талантом і представляв молодіжну команду Квінз Парк Рейнджерс. Через 15 років він з'явився у футбольному симуляторі FIFA 21 у вигляді нового гравця.

Innovation Lions присудили Гран-прі "One House To Save Many" для Suncorp Group від Leo Burnett Sydney. Ця команда представила свій проект зі створення житла стійкого до будь-яких погодних умов, пожеж, штормів, повеней та циклонів.

Гран-прі у конкурсі Creative Business Transformation Lions отримав проект "Piñatex" для Dole Sunshine Company + Ananas Anam, який представив природний матеріал із листя ананаса Пінатекс. Це екологічна та етична (схвалена PETA) шкіра, здобута стійким способом з мінімальним впливом на довкілля.

З 1488 заявок, отриманих у PR Lions, Гран-прі виграв проект «The Breakaway: The First Ecycling Team For Prisoners» для Decathlon від BBDO Belgium, Molenbeek-Saint-Jean. 6 людей із бельгійської в'язниці Ауденарді стали учасниками першої у світі команди в‘язнів з кібервелоспорту. "Sport is Freedom" - Decathlon.

 

Теги: фестиваль , міжнародний конкурс , Cannes Lions , реклама , креативна індустрія

  • 28 березня 15:00 Google запустив безкоштовне навчання для українців: хто може зареєструватися    0
  • 28 березня 14:31 YouTube додасть нову функцію на основі штучного інтелекту, яка заощадить ваш час    0
  • 27 березня 16:55 В одній із найпопулярніших онлайн-ігор відтворили Майдан Незалежності: як це допоможе Україні    0
  • 25 березня 16:06 Ввечері українці зможуть побачити рідкісне північне сяйво    0
  • 21 березня 15:46 Як підвищити самооцінку: 5 кроків любові до себе    0
  • 18 березня 16:07 Найкращі фотографії дикої природи: названо переможців щорічної премії «British Wildlife Photography Awards 2024» (фото)    0
  • 13 березня 18:36 Швидкий тест: чого вам не вистачає в житті, щоб бути справді щасливим    0
  • 12 березня 17:10 Найкращі книги року: Міжнародна Букерівська премія – 2024 опублікувала лонг-лист    0
  • 05 березня 13:34 Магнітні бурі у березні 2024 року: прогноз на місяць    0
  • 04 березня 15:07 3 причини вибрати троянди в подарунок    0
  • 15:46 OnlyFans-моделі обходять цензуру Інстаграму, прикидаючись годуючими матусями (фото)    0
  • 28 лютого 17:01 Власниця найбільших у світі губ зробила ще 6 ін'єкцій в обличчя за один день (фото)    0
  • 22 лютого 13:00 Журнал TIME назвав 12 найвпливовіших жінок 2024 року: Грета Гервіг на першому місці    0
  • 14 лютого 13:29 8 ознак того, що прийшов час змінювати роботу    0
  • 09 лютого 15:44 Які компоненти в шампуні шкодять вашому волоссю: перевіряйте склад    0
  • 08 лютого 13:00 Названо найінтелектуальніші знаки зодіаку: для них немає непосильних задач    0
  • 02 лютого 18:24 Магнітні бурі у лютому 2024 року: прогноз на місяць    0
  • 30 сiчня 16:07 Чому знайти свою половинку буває так складно: 8 основних причин    0
  • 13:37 У NASA назвали головні астрономічні події 2024 року: що буде видно з України (відео)    0
  • 24 сiчня 16:57 Як правильно сушити волосся, щоб не нашкодити йому: шість базових правил    0