Вчені з'ясували, що може скоротити життя людини під час їжі
Вчені з приватного американського дослідницького Університету Тулейн дізналися, що додавання харчової солі до вже готової їжі за столом може скоротити життя людини на кілька років. До таких результатів дійшли під час експерименту за участю понад 500 тисяч британців, за якими спостерігали протягом дев'яти років. Добровольці є частиною великого довгострокового дослідження біобанку UK Biobank. Про це повідомляє The Guardian.
Не забудьте підписатися на канал Gloss.ua в Telegram.
Експерти зазначають, що сіль не можна повністю виключити з раціону та складно визначити "золоту середину" для підсолювання їжі. Однак, здоровим людям не потрібно надто турбуватися про споживання звичайної солі, якщо вживання цього продукту становить нормальний рівень.
А от людям з високим ризиком серцево-судинних захворювань, за словами фахівців, ймовірно, слід скоротити споживання солі та відмовитися від додавання додаткової солі до вже приготовлених продуктів, що приведе до суттєвої користі для здоров'я.
У ході багаторічного дослідження виявили, що ризик передчасної смерті підвищується на 28% у тих, хто постійно приправляє готову їжу сіллю. Не йдеться про додавання солі в їжу в процесі готування. У віці 50 років чоловіки та жінки, які завжди додатково солили їжу, мали очікувану тривалість життя менше на 2,3 років та 1,5 років відповідно.
Вчені також враховували такі фактори, як вік, стать, етнічна приналежність, недостатнє задоволення своїх потреб, маса тіла, шкідливі звички, фізична активність, дієти, медичні показання та хвороби.
Читайте також: телескоп "Джеймс Вебб" зробив перше найчіткіше та детальне фото Всесвіту.