Вчені виявили користь шоколаду для мозку та кишківника – дослідження
Вчені виявили, що шоколад може покращити настрій та мікробіом кишечника. Йдеться саме про темний шоколад із високим відсотком вмісту какао. Результати наукового експерименту були опубліковані в журналі The Journal of Nutritional Biochemistry, повідомляє «Країна Здров'я».
Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.
В експерименті взяли участь молоді люди віком від 20 до 30 років. Усіх учасників розділили на три групи: перша вживала темний шоколад із 70% какао, друга – з 85%, а третя була контрольною.
У процесі дослідження добровольці їли по 10 грамів шоколаду тричі на день, в один і той самий час протягом трьох тижнів.
В результаті було встановлено, що різноманітність мікробіоти кишківника була значно вищою в учасників другої групи, яка приймала шоколад із вмістом какао 85%.
«Ми виявили зміни у різноманітності та складі мікробіоти кишківника після вживання темного шоколаду, а також зв'язок між цими змінами та емоційним станом учасників», – зазначили вчені.
За їхніми словами, темний шоколад має пребіотичну дію, про що свідчить його здатність покращувати різноманітність та кількість кишкових бактерій. Таким чином, продукт може позитивно впливати на емоційні стани людини через вісь "кишківник-мозок", додали дослідники.
Теги: здоров'я , користь , шоколад , дослідження , вчені , світові новини