8 ознак того, що прийшов час змінювати роботу 8 ознак того, що прийшов час змінювати роботу
Стиль життя

8 ознак того, що прийшов час змінювати роботу

Фото: Getty Images
Дарина Герасимчук 14 лютого, 2024, 13:29
 0

Іноді ми стикаємося із ситуацією, коли зміна роботи стає нав'язливою ідеєю. Зазвичай цьому сприяють об'єктивні та неприємні причини: зниження чи затримка зарплати, неадекватне керівництво чи токсичний колектив, вигоряння чи відсутність кар'єрного зросту. Причин звільнитися може бути безліч, але здебільшого вас зупиняє страх змін та втрата стабільності.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Всі ми люди, і маємо повне право хотіти більшого чи просто чогось іншого. Давайте розберемо 8 очевидних і не дуже причин, коли зміна роботи - питання часу, і в найближчому майбутньому вам потрібно буде на це вирішитись.

Постійний стрес

Якщо у вас на роботі не дружня обстановка, на вас постійно чинять тиск, на виконання завдань дають дуже малі терміни, то стресовий стан неминучий. Більше того, цей стан може стати стилем вашого життя, це відіб'ється не лише на вас, а й на ваших близьких. Відчувши це, варто серйозно подумати про зміну роботи.

Ви не почуваєтеся «на своєму місці»

Можливо, вам вдається спілкуватися суто по справах з більшістю своїх колег, але, як висловлюються психологи, ви не відчуваєте своєї «приналежності до групи». Це означає, що вас зовсім не чіпляють розмови оточуючих, їх амбіції здаються смішними, а від жартів, навпаки, ніколи не хочеться сміятися.

У вас зникли амбіції

Знаменитий вислів про ініціатора та його ініціативу вже набуває не жартівливого характеру? Це привід задуматися, адже людині, навіть інтроверту, властиво вигадувати щось нове та цікаве, хоч би в рамках своїх завдань. Ніхто не говорить про те, що ви повинні братися за кожну пропозицію від керівництва, але якщо прояв ініціативи або показ своїх амбіцій супроводжується страхом, а в голові крутиться думка "сиди тихо", це говорить про внутрішній занепад сил. Ваші амбіції та цілі не повинні стати жертвою перед рутиною чи начальством.

Через роботу доводиться жертвувати особистим життям

Ви буваєте вдома лише тоді, коли решта членів сім'ї вже сплять чи ще не прокинулися, ви сто років не бачилися з друзями, закинули всі захоплення? Запитайте себе: а заради чого?

Трудоголізм - переоцінена і досить шкідлива ідея. Він доречний під час великих та складних проектів, які періодично виникають у нашому житті. Але якщо ви щодня поглинені роботою, думаєте про неї перед сном і закінчуєте робочий день о 10-й вечора, то саме час зробити перепочинок. Які б цікаві перед вами не стояли завдання, як робота, так і відпочинок заслуговують на свій справедливий розподіл у 24 годинах.

Ви не використовуєте свої компетенції

Можливо, ви просто переросли вашу посаду або компанію. Або ваші знання та можливості відразу були набагато ширші за те, що вимагала вакансія. Чи намагалися ви змінити ситуацію, і якими є реальні перспективи вашого просування? Якщо їх немає, висновки очевидні.

Вас не цінують

Якщо ваша праця проходить непоміченою, пропозиції щодо покращення робочих процесів, збільшення прибутку, тощо постійно відкидаються, отже, варто задуматися про звільнення. Відверті ознаки включають відсутність заохочень і зворотного зв'язку.

Низька заробітна плата

Іноді низька зарплатня цілком виправдана, якщо ви працюєте віддалено, або коло ваших обов'язків таке, що ви встигаєте зробити всю роботу буквально за пару годин на день, а решту часу присвячуєте своїм справам та захопленням. Якщо ж ви повністю присвячуєте роботу по 8 годин на день, то і зарплата повинна бути відповідною.

Ви знаєте, що може бути краще

Вивчивши ринок вакансій, послухавши друзів і читаючи статті про кар'єру, ви чітко усвідомлюєте — можна краще. Це водночас приємне та страшне осяяння, яке супроводжується довгими роздумами та аналізом. Насправді, якщо ви правда розумієте, що за ваші навички на ринку праці ви можете отримувати в 2 рази більше, а графік роботи може бути зручнішим, то боятися тут варто лише невеликих незручностей (у вигляді пошуку роботи або співбесід).

Теги: новини , стиль життя , робота , звільнення

  • 26 квiтня 18:29 У день 38-ї річниці катастрофи на ЧАЕС вийшов новий трейлер гри S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl (відео)    0
  • 25 квiтня 14:41 Українські розробники представили нову хорор гру F20, де головні ролі зіграли відомі військові (відео)    0
  • 25 квiтня 14:00 Мільйонер відмовився від своїх грошей, щоб знову заробити $1 000 000 з нуля: що пішло не так    0
  • 24 квiтня 18:09 Психолог розповіла, як сформувати здорові стосунки у робочому колективі    0
  • 22 квiтня 15:20 Україна увійшла до ТОП-5 країн за кількістю розлучень: у якій країні найміцніші шлюби    0
  • 19 квiтня 17:16 У яких регіонах України жити дешевше у 2024 році — рейтинг Держстату    0
  • 17 квiтня 17:03 Топ-6 найкращих бізнес-книг зі списку Forbes видадуть в Україні цього року    0
  • 16 квiтня 15:29 Стильна революція – від мінімалізму до екстравагантності, відкрийте свій індивідуальний стиль    0
  • 12 квiтня 10:00 Pepsi презентує новий візуальний стиль в Україні    0
  • 10 квiтня 19:13 Британець Расс Кук став першою людиною в історії, яка пробігла всю Африку    0
  • 03 квiтня 15:45 Повне сонячне затемнення у квітні 2024 року: коли і де можна буде спостерігати    0
  • 01 квiтня 15:45 Ретроградний Меркурій з 1 по 25 квітня 2024 року: вплив на всі знаки зодіаку    0
  • 29 березня 14:51 Квіткові чудеса Києва: від букетів до горщиків    0
  • 28 березня 15:00 Google запустив безкоштовне навчання для українців: хто може зареєструватися    0
  • 28 березня 14:31 YouTube додасть нову функцію на основі штучного інтелекту, яка заощадить ваш час    0
  • 16:55 В одній із найпопулярніших онлайн-ігор відтворили Майдан Незалежності: як це допоможе Україні    0
  • 25 березня 16:06 Ввечері українці зможуть побачити рідкісне північне сяйво    0
  • 21 березня 15:46 Як підвищити самооцінку: 5 кроків любові до себе    0
  • 18 березня 16:07 Найкращі фотографії дикої природи: названо переможців щорічної премії «British Wildlife Photography Awards 2024» (фото)    0
  • 13 березня 18:36 Швидкий тест: чого вам не вистачає в житті, щоб бути справді щасливим    0