У Києві відкрився заклад, де працюють люди із синдромом Дауна

У Києві відкрився заклад, де працюють люди із синдромом Дауна || instagram.com/sunshine_cafe_ru/

8 вересня 2022 року в Оболонському районі Києва відкрився новий заклад під назвою Sunshine Cafe, який, як стверджують власники, є першим соціальним кафе у столиці. Його позиціонують як пекарню, де в меню подають 14 видів піци, крім напоїв та інших закусок.

Місце унікальне тим, що тут піццеолами, пекарями, баристами працюватиме молодь із синдромом Дауна та іншими ментальними порушеннями. Ще одна особливість закладу – відкрита кухня. Доступна також онлайн-доставка.

Не забудьте підписатися на канал Gloss.ua в Telegram.

Ініціатори проєкту ще раніше розповідали, що на задум Sunshine Cafe їх надихнула нідерландська особлива кав'ярня Brownies & DownieS, один із засновників якої людина із синдромом Дауна. Вона відкрилася у 2010 році за умови, що тут працюватимуть люди з обмеженими інтелектуальними можливостями.

Відомо, що київське кафе створене з метою зруйнувати стереотипи та показати – у кожного чи кожної є право мати можливість обирати професію та жити щасливим повноцінним життям. Авторкою ідеї такого закладу виступає засновниця громадської організації "Сонячні люди" Аліна Живаго.

Частину випічки команда закладу безкоштовно передаватиме малозабезпеченим верствам населення, ТРО та ЗСУ.

Де: проспект Степана Бандери, 26в (на території ТЦ METRO).

Час роботи: щодня з 10:00 до 18:00.

Дещо з меню:

Подібний проєкт вже реалізовували до початку повномасштабного збройного вторгнення Росії в Україну, 2021 року, у Броварах Київської області.

Читай також

Чому гостра їжа може стати залежністю і як це пов’язано з відчуттям ейфорії

Справжня хімія тіла та мозку  

Нові правила у шкільних їдальнях та буфетах: багато популярних продуктів потрапляють під заборону

Акцент на здорове харчування

Спеції для схуднення: які приправи допомагають скидати зайву вагу

Прискорюють результат

Ягідне фраппе: рецепт найбільш освіжаючого та корисного літнього напою

Готується за 5 хвилин

Сезон спаржі: чому її називають унікальним продуктом і як приготувати її за 5 хвилин

Ідеальний гарнір

Топ-10 продуктів із супермаркету, від яких з'являється зайва вага

Підштовхують до переїдання

Український McDonald's прибирає з меню бургер Біг Тейсті: причина

Коли зупиняться продажі

Популярність «дубайського шоколаду» призвела до дефіциту фісташок у світі

Масовий вплив соцмереж

Київський заклад продає паску з канабісом: який ефект від такої випічки

«З легким гріховним післясмаком»

Заклад Hey Guys потрапив у скандал із блогерами через заборону фото- та відеозйомки

Висловилися обидві сторони конфлікту