Ягідне фраппе - це прохолодний напій, приготований на основі ягід, льоду та будь-якого рідкого компонента. За консистенцією він нагадує смузі чи крижаний коктейль.
Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.
Фраппе (frappé) родом із Греції, де його спочатку готували як холодний кавовий напій. Пізніше слово "фраппе" стало використовуватися ширше – для позначення будь-яких охолоджених напоїв, збитих з льодом: ягідних, кавових, молочних і т.д.
Ягідне фраппе корисне насамперед завдяки ягодам, які багаті на антиоксиданти, вітамін С, клітковину, а також мають низький глікемічний індекс. Якщо додати йогурт чи кефір, напій стане джерелом пробіотиків та кальцію.
Класичний склад ягідного фраппе може включати:
- Ягоди (полуниця, малина, чорниця, ожина та ін.)
- Лід
- Підсолоджувач
- Молоко, морозиво, йогурт, кефір, сік
Варто зазначити, що користь залежить від інгредієнтів. Якщо додати багато цукру чи морозива – це вже буде більше десерт, ніж корисний напій. Краще використовувати свіжі або заморожені ягоди без добавок, нежирний йогурт або сік та натуральні підсолоджувачі (мед, стевія, банан).
Рецепт корисного ягідного фраппе
Інгредієнти (на 4 порції):
- Заморожені ягоди - 500 г
- На вибір : йогурт/кефір (краще 1,5-2,5% жирності) - 500 мл АБО натуральний сік - 500 мл (апельсиновий, яблучний, гранатовий, журавлинний і т.д.)
- Мед - 2-3 ч. л. (за смаком)
- Лід - за бажанням (близько 1 склянки)
⚡️Калорійність (приблизно на 1 порцію): 110–125 ккал.
Приготування:
Всі інгредієнти збиваються в блендері до однорідної та злегка пінистої консистенції. Виходить освіжаючий, легкий та смачний напій – ідеальний для літа.
Теги: світові новини , напої , літо , рецепт , користь