10 нових закладів, які відкрились у Києві цього літа

Приємно, що в Україні є люди, які настільки вірять у ЗСУ, що відкривають гастробізнес під час однієї з наймасштабніших війн 21 століття. Немає сумнівів, що нові заклади потрібно підтримувати в такий нелегкий час, тим більше, якщо там справді смачно!

Gloss.ua розповість все про нові бари, кафе та ресторани, які відкрилися в Києві цього літа.

Міністерство Шаурми

Новий заклад формату стрітфуд у Києві, де готують сім видів шаурми, кожна з яких присвячена місту, країні чи регіону, які надихнули шеф-кухаря. Наприклад, Tel Aviv – це шаурма з кебабом, хумусом та соусом на основі перцю Чилі, кінзи та лимонного фрешу, а Istanbul – це щось типу турецького Balik ekmek – зі скумбрією на грилі та часниковим айолі. Двоповерхове приміщення оформили у стилі casual, над дизайном інтер'єру працювала команда архітектора Олени Бондар I am design. На відкриття закладу, засновники Женя Таллер та Спартак Велишаєв запросили всіх відомих київських блогерів, після чого до «Міністерства» вишиковувалися величезні черги охочих спробувати шаурму від шефа.

Адреса : вул. Басейна, 1/2

Режим роботи : 10:00-21:00

Дещо з меню :

Купер та Мері

Алекс Купер, відомий завдяки закладам «Молодість» та «Шалом», відкрив нове кафе «Купер та Мері» на території Kyiv Food Market. Заклад розташувався на другому поверсі та позиціонує себе як «ринкове кафе», тому що закуповує всі продукти на київських ринках та маленьких фермах. В основі меню комфортна та смачна їжа на кожен день, приготована з натуральних продуктів. Щодня з 9:00 до 12:00 (у вихідні дні – до 13:00) діє меню сніданків, де відвідувачам пропонують скуштувати два види каші – солодку та солону, сирники із заварним кремом, крок бургер та «український сніданок».

Адреса : вул. Князів Острозьких, 8

Режим роботи : 9:00-21:00 (пн-чт, нд), 09:00-21:30 (пт-сб)

Дещо з меню :

Suite 13

Кава, сніданки та коктейлі чекають на вас у новому стильному бістро-барі Suite 13 у самому серці столиці. Засновники розповідають, що для створення бару, з якого не хочеться йти, їм знадобилося три роки. Над лаконічним та модним дизайном працювала архітектор Ганна Рябова. В інтер'єрі переважають вишукані фактури: мармур, сталь, натуральне дерево та багато природного світла. Над концепцією меню працював Юрій Нікітюк (колишній шеф Wine Love). У будні сніданки можна спробувати до 12:00, а у вихідні - до 14:00. Також варто відзначити, що бістро-бар Suite 13 абсолютно pet friendly, тому не залишайте своїх хвостиків вдома, якщо зберетеся відвідати цей заклад.

Адреса : вул. Ярославів Вал, 28

Режим роботи : 8:00-22:00 (пн-пт), 9:00-22:00 (сб-нд)

Дещо з меню :

Наживо

Третій м'ясний ресторан мережі «Наживо» відкрився у Києві неподалік станції метро «Театральна». 2020 року перший заклад став переможцем престижної ресторанної премії «Сіль». У меню можна знайти різні страви європейської кухні, але насамперед стейк-хаус славиться смаженим м'ясом та справжньою неаполітанською піцою, яку випікають у дров'яній печі. «Наживо» використовують м'ясо від українських виробників та ферментують його протягом 21 дня у спеціальних камерах. Лише після цього жорстка яловичина перетворюється на ніжний соковитий стейк. За якість страв відповідає бренд-шеф ресторану Олексій Повторейко. Крім цього, протягом дня, з 12:00 до 15:00, всі страви з меню можна замовити доставкою зі знижкою 30%.

Адреса : вул. Хмельницького, 8/16

Режим роботи : 9:00-22:00

Дещо з меню :

Ха

23 серпня у День міста Харкова у центрі Києва відкрилося кафе «Ха». Сім'я переселенців, яка через війну втратила будинок і бізнес у Харкові, привезли частинку міста з собою. А саме – відому кожному харків'янину – квадратну піцу! Власники розповідають, що захотіли створити у столиці затишний куточок Харкова, щоб туди могли прийти ті, хто сумуює за рідним містом. У закладі є кілька видів квадратної піци (можна замовити половину), окрошка, пиво, сидр, лимонад та кава. Кажуть, скоро ще з'являться шаурма, бургери, картопля фрі та салати. Кафе оформлене у світлих тонах, з дерев'яними меблями, а на стінах написано фрази, знайомі кожному мешканцю міста «Ха». Не можна не підтримати такий проєкт та не спробувати відому харківську піцу, ще й за такою бюджетною ціною.

Адреса : вул. Шота Руставелі, 12

Режим роботи : 9:30-22:00

Дещо з меню :

Names

У липні на Подолі відкрилося нове міське кафе Names, зі сніданками all day та концепцією нетворкінгу, знайомств та вечірок, до того ж – pet friendly. 240 квадратних метрів у стилі лофт чекають відвідувачів на сніданки, обіди та вечері. У меню проста і зрозуміла їжа: від вівсянки та сирників до пасти, бургерів та бульйонів. Не забули й про вегетаріанські позиції. Песто, хумус, соуси та заправки готують за авторськими рецептами. Серед напоїв великий вибір чаю, коктейлі та лимонади.

Адреса : вул. Сагайдачного, 23/8

Час роботи : 9:00-21:00

Дещо з меню :

044 Cafe

Новим проєктом групи First Line Group став перезапуск ресторану Eastman, тепер на його місці працює 044 Cafe, названий на честь телефонного коду Києва. Вже 20 років команда FLG створює ресторани та готелі у Харкові та Києві. Кожний проєкт несе свою концепцію та стає знаковим для міста. У березні прямо біля вікон популярного харківського Gorcafe 1654 року впала ракета, відтоді життя закладу зупинилося. Засновники вирішили перенести частинку атмосфери Gorcafe до Києва та відкрили 044 Cafe. Тут на вас чекають стильний і дуже інстаграмний інтер'єр, сніданки до 18:00, легендарні тортики та свіжа випічка.

Адреса : вул. Велика Васильківська, 85/87

Режим роботи : 09:00-21:00

Дещо з меню :

Thai Spot

Корнер Thai Spot відкрився в Kyiv Food Market посеред літа. Кажуть, ця локація – ваш шанс полюбити тайську кухню так само як Ілля Сьомін – шеф-кухар та засновник Thai Spot, а також співвласник в'єтнамського ресторану Tin Tin та піцерії Pie Spot. У меню представлені як традиційні страви тайської кухні, так і адаптовані. Тут можна спробувати фірмову версію гострого том яма з білою рибою або вершковий том ям з креветкою Джамбо, а також арахісовий каррі з яловичиною і по-справжньому гострі крила.

Адреса : вул. Князів Острозьких, 8

Режим роботи 11:00-22:00

Дещо з меню :

Gustoso

Ресторан італійської кухні у сучасній інтерпретації відкрився на початку літа у центрі Києва. Перше, що вражає відвідувача – це вишуканий інтер'єр витриманий у тосканському стилі, оливковій гамі з акцентними деталями та великою кількістю зелені. Над дизайном працювала команда архітектора Олега Волосовського Loft Buro. Gustoso – комфортне та естетичне місце, де приємно провести час і з родиною, і з друзями, і з бізнес-партнером під час ланчу. У меню все найпрекрасніше італійське: брускетти, антипасто, салати, піца, паста, ньоккі, карпаччо та тартари.

Адреса : вул. Софіївська, 14

Режим роботи : 10:00-21:00

Дещо з меню :

BROEN

29 серпня міський бар Broen відкрився у тестовому режимі і вже встиг полюбитись киянам за особливу атмосферу та стильний інтер'єр. Двоповерховий бар не позиціонує себе як виключно вечірній заклад, цілий день тут готують різноманітні страви, наливають каву, коктейлі, вино та сидр. Чимало уваги тут приділили й інтер'єру: на стінах залишилася цегляна кладка, приміщення обставили вінтажними та відреставрованими меблями, до відкриття використали серію картин українського художника Олексія Кучми, згодом експозиції змінюватимуться, а картини можна буде придбати. За напої відповідає бар-менеджер Дмитро Коломієць із великим досвідом роботи. Крім класичних коктейлів та лінійки з низьким вмістом алкоголю, головний акцент – авторська карта від Дмитра зі скандинавською тематикою. Щодо кухні: цілий день на вас чекатимуть і сніданки, і основні страви, і великий вибір закусок до вина, серед яких різні види smorrebrod (традиційний датський бутерброд, який запікається на цільнозерновому хлібі).

Адреса : вул. Велика Васильківська, 48

Режим роботи : 9:00-21:00 (пн-чт, нд), 09:00-21:30 (пт-сб)

Дещо з меню :

Читай також

McDonald's планує відкривати ресторани разом із автозаправками WOG, KLO та OKKO

Компанія відкрита до співпраці з різними партнерами

Вартість Великоднього кошика у 2024 році складає 1422 гривні: що входить до списку покупок

Порівняння цін на продукти з минулорічними

Як приготувати соковитий стейк вдома: кулінарні поради

Ресторанна страва в домашніх умовах

Відомий шеф-кухар Володимир Ярославський поділився особливим рецептом тіста для домашніх пиріжків (відео)

Саме час зберігати рецепти великодньої випічки

Ектор Хіменес-Браво поділився простим рецептом соковитої вирізки в беконі (відео)

Ідеальна вечеря

Користь і шкода суші та ролів для здоров’я

Мережа супермаркетів в Україні продає паски майже по 100 доларів (відео)

Розпаковка великоднього кексу за 3500 гривень

Як приготувати ідеальну смажену картоплю: секрети шеф-кухарів

Щоб не прилипала, не розвалювалася та не підгорала

Клопотенку не дали відкрити український ресторан у Японії, тому що «борщ – це російська страва»

Приклад глибини пропаганди

6 продуктів, які піднімуть вам настрій на цілий день

Науково доведено