Як вибрати правильний авокадо в супермаркеті: порада від кулінарного блогера

Getty Images

Авокадо є одним із найкорисніших фруктових плодів через високий вміст жирів, мінералів та вітамінів. Дедалі більше людей, які стежать за здоров'ям та харчуванням, вводять його у свій щоденний раціон. Як правильно вибрати авокадо, порадила відомий кулінарний блогер Дар'я Дорошкевич у сюжеті "Сніданок 1+1".

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Часто буває складно самостійно вибрати в супермаркеті правильний авокадо, який буде смачним і стиглим, а не "кам'яним" або перезрілим "місивом".

Як вибирати авокадо

Насамперед слід визначитися, чи будете ви їсти його відразу, чи, наприклад, за кілька днів. Саме від цього залежить, яке авокадо купувати і за якими ознаками обирати.

Якщо авокадо вам потрібно "на сьогодні", тобто стиглий плід, слід перевірити його на дотик і звернути увагу на наступне. При натисканні під шкіркою має відчуватися помірна м'якість.

«Авокадо має бути м'яким, як масло, яке ми дістали з холодильника, але воно ще не нагрілося. Ось така має бути консистенція», – пояснює кулінар.

Також визначити стиглість авокадо можна по плодоніжці: якщо вона суха, легко відривається - цей плід можна купувати. Якщо ви відірвали плодоніжку, авокадо потрібно з'їсти швидко, інакше воно почне псуватися.

Дар'я зазначила, що не слід купувати недозрілий авокадо, у якого відірвано плодоніжку, адже при дозріванні він почне темніти в цій зоні і швидко перезріє, стане несмачним.

Як прискорити дозрівання авокадо

Якщо авокадо занадто твердий, йому ще потрібен час на дозрівання. Зазвичай за 2-3 дні він дозріває самостійно.

У домашніх умовах можна прискорити його дозрівання за допомогою простого лайфхака:

Потрібно помістити авокадо у паперовий пакет і покласти разом із ним стигле яблуко чи банан. Через 1-2 дні авокадо стане м'яким та готовим до вживання. А щоб досягти ще швидшого дозрівання, можна загорнути плід у харчову плівку.

Як зберігати авокадо

Кулінар радить зберігати плоди в кімнатній температурі. Тримати плід у холодильнику, як багато хто робить, не варто, адже при охолодженні авокадо стає менш смачним, як і інші продукти, що містять жири.

«Весь смак жирів розкривається за кімнатної температури», - підкреслила Дар'я.

Щоб половинка авокадо не потемніла, слід полити її соком лимона і загорнути в харчову плівку.

Читай також

McDonald's планує відкривати ресторани разом із автозаправками WOG, KLO та OKKO

Компанія відкрита до співпраці з різними партнерами

Вартість Великоднього кошика у 2024 році складає 1422 гривні: що входить до списку покупок

Порівняння цін на продукти з минулорічними

Як приготувати соковитий стейк вдома: кулінарні поради

Ресторанна страва в домашніх умовах

Відомий шеф-кухар Володимир Ярославський поділився особливим рецептом тіста для домашніх пиріжків (відео)

Саме час зберігати рецепти великодньої випічки

Ектор Хіменес-Браво поділився простим рецептом соковитої вирізки в беконі (відео)

Ідеальна вечеря

Користь і шкода суші та ролів для здоров’я

Мережа супермаркетів в Україні продає паски майже по 100 доларів (відео)

Розпаковка великоднього кексу за 3500 гривень

Як приготувати ідеальну смажену картоплю: секрети шеф-кухарів

Щоб не прилипала, не розвалювалася та не підгорала

Клопотенку не дали відкрити український ресторан у Японії, тому що «борщ – це російська страва»

Приклад глибини пропаганди

6 продуктів, які піднімуть вам настрій на цілий день

Науково доведено