Як вибрати правильний авокадо в супермаркеті: порада від кулінарного блогера

Getty Images

Авокадо є одним із найкорисніших фруктових плодів через високий вміст жирів, мінералів та вітамінів. Дедалі більше людей, які стежать за здоров'ям та харчуванням, вводять його у свій щоденний раціон. Як правильно вибрати авокадо, порадила відомий кулінарний блогер Дар'я Дорошкевич у сюжеті "Сніданок 1+1".

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Часто буває складно самостійно вибрати в супермаркеті правильний авокадо, який буде смачним і стиглим, а не "кам'яним" або перезрілим "місивом".

Як вибирати авокадо

Насамперед слід визначитися, чи будете ви їсти його відразу, чи, наприклад, за кілька днів. Саме від цього залежить, яке авокадо купувати і за якими ознаками обирати.

Якщо авокадо вам потрібно "на сьогодні", тобто стиглий плід, слід перевірити його на дотик і звернути увагу на наступне. При натисканні під шкіркою має відчуватися помірна м'якість.

«Авокадо має бути м'яким, як масло, яке ми дістали з холодильника, але воно ще не нагрілося. Ось така має бути консистенція», – пояснює кулінар.

Також визначити стиглість авокадо можна по плодоніжці: якщо вона суха, легко відривається - цей плід можна купувати. Якщо ви відірвали плодоніжку, авокадо потрібно з'їсти швидко, інакше воно почне псуватися.

Дар'я зазначила, що не слід купувати недозрілий авокадо, у якого відірвано плодоніжку, адже при дозріванні він почне темніти в цій зоні і швидко перезріє, стане несмачним.

Як прискорити дозрівання авокадо

Якщо авокадо занадто твердий, йому ще потрібен час на дозрівання. Зазвичай за 2-3 дні він дозріває самостійно.

У домашніх умовах можна прискорити його дозрівання за допомогою простого лайфхака:

Потрібно помістити авокадо у паперовий пакет і покласти разом із ним стигле яблуко чи банан. Через 1-2 дні авокадо стане м'яким та готовим до вживання. А щоб досягти ще швидшого дозрівання, можна загорнути плід у харчову плівку.

Як зберігати авокадо

Кулінар радить зберігати плоди в кімнатній температурі. Тримати плід у холодильнику, як багато хто робить, не варто, адже при охолодженні авокадо стає менш смачним, як і інші продукти, що містять жири.

«Весь смак жирів розкривається за кімнатної температури», - підкреслила Дар'я.

Щоб половинка авокадо не потемніла, слід полити її соком лимона і загорнути в харчову плівку.

Читай також

Чому гостра їжа може стати залежністю і як це пов’язано з відчуттям ейфорії

Справжня хімія тіла та мозку  

Нові правила у шкільних їдальнях та буфетах: багато популярних продуктів потрапляють під заборону

Акцент на здорове харчування

Спеції для схуднення: які приправи допомагають скидати зайву вагу

Прискорюють результат

Ягідне фраппе: рецепт найбільш освіжаючого та корисного літнього напою

Готується за 5 хвилин

Сезон спаржі: чому її називають унікальним продуктом і як приготувати її за 5 хвилин

Ідеальний гарнір

Топ-10 продуктів із супермаркету, від яких з'являється зайва вага

Підштовхують до переїдання

Український McDonald's прибирає з меню бургер Біг Тейсті: причина

Коли зупиняться продажі

Популярність «дубайського шоколаду» призвела до дефіциту фісташок у світі

Масовий вплив соцмереж

Київський заклад продає паску з канабісом: який ефект від такої випічки

«З легким гріховним післясмаком»

Заклад Hey Guys потрапив у скандал із блогерами через заборону фото- та відеозйомки

Висловилися обидві сторони конфлікту