13 українських сирів визнали найкращими на міжнародному конкурсі World Cheese Awards 2023
Wallpapers.com
Сири українських виробників отримали 13 нагород на міжнародному конкурсі World Cheese Awards 2023 року, що відбувся в Норвегії. Про це повідомили у Procheese.
Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.
Усього було представлено 4502 сири з 43 країн світу, і 23 з них — з України, повідомили офіційні представники України на конкурсі, спільнота поціновувачів сиру ProCheese.
Головним переможцем усіх сирів світу став норвезький напівтвердий сир Nidelven blå із блакитною пліснявою. Судді зазначили, що він дуже вершковий, збалансований на смак, має нотки фруктів і навіть вина, пише CNN.
Серед українських сирів-призерів були і моцарела, і козячі напівтверді, і сири з пліснявою та з різними добавками.
«Вже другий рік українські сири завойовують серця світової сирної спільноти. 13 нагород – відмінний результат на такому масштабному конкурсі. Вітаю всіх учасників та переможців. Ви допомагаєте світові відкрити Україну як країну сміливих та професійних людей», — зауважила Оксана Чернова, сирна експертка ProCheese, суддя від України на World Cheese Awards.
Золоту нагороду здобули:
- Станіславська Сироварня», Івано-Франківщина — козиний напівтвердий сир «Мотря»;
- «Zinka», Київщина — витриманий козиний сир «Твердий з пажитником».
Срібну нагороду здобули:
- «Гарбузовий рай», Львівщина — свіжий витриманий сир «Говерла» та сир із білою пліснявою «Лісова пісня»;
- «Мукко», Львівщина — витриманий сир «Старий Стрий з кавою», напівтвердий сир «Мукко» з трюфелем;
- «Zinka», Київщина — твердий витриманий «Український»;
- «Джерсей», Львівщина — сир «Массімо» з митою скоринкою.
Бронзову нагороду отримали:
- «Lel’», Кіровоградщина — копчена моцарела;
- «Zinka», Київщина — «Гауда з паприкою», «Напівтвердий сир cередньої зрілості», а також сир із білою пліснявою по типу «Камамбер» із козиного молока;
- «Сироман», Київщина — сир із білою пліснявою з козиного молока та з додаванням буряка «Софія».
Читай також
Скільки українцям обійдеться новорічний стіл-2025: що потрібно купити вже зараз
Складіть список продуктів заздалегідь
Ресторатори з Австрії почали продавати бургери із «дубайським шоколадом» (фото)
Скільки коштує і де спробувати
Кулінарний експерт розповів, як вичавити з лимона вдвічі більше соку
Лайфхак підійде для всіх цитрусових
Вартість тарілки борщу в Україні зросла вдвічі за останні чотири роки
"Індекс Борщу" у різних регіонах країни