У Південній Кореї офіційно заборонили їсти собак: чому корейці відмовилися від вікової традиції

AP

Національна асамблея Південної Кореї 9 січня ухвалила закон, що забороняє вживання собачатини в їжу, розведення собак на м'ясо, їх забій та продаж, повідомляє агентство Yonhap.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Більшість корейців уже давно не їдять собачатину, а наявність цієї практики погано впливала на міжнародний імідж країни, тому поява заборони була неминуча.

Закон передбачає заборону на розведення собак на забій, а також обробку та розповсюдження собачого м'яса. Людям, які працюють у цій індустрії, буде виплачено субсидії, які дозволять їм знайти іншу роботу. За закон проголосували 208 депутатів, двоє утрималися.

Ініціативу спільно підтримали Партія народної влади (ПНВ) ​​та основна опозиційна Демократична партія (ДП), вказуючи на зростаючу обізнаність суспільства про права тварин та зростання кількості власників домашніх вихованців у країні. Про те, що правляча партія «Сила народу» погодила законопроект із урядом, стало відомо ще у листопаді.

Перша леді Кім Кеон Хі одна із перших відкрито підтримала новий закон. За її словами, нинішній президент Юн Сок Єль обіцяв заборонити розведення собак на м'ясо під час своєї передвиборчої кампанії.

Кім вважають однією з головних активісток заборони розведення собак на м'ясо в країні. Відомо, що вона дуже любить тварин: вдома у президента та першої леді живуть шість собак та вісім кішок. Згідно з повідомленнями ЗМІ, кількох тварин пара взяла із притулків.

Покарання за порушення заборони почне повною мірою діяти з 2027 року — це тюремний термін до двох років або штраф на суму до 30 млн. вон (близько $22,8 тисячі). На найближчі три роки в країні запроваджується пільговий перехідний період, протягом якого учасники бізнесу з виробництва собачатини зобов'язані згорнути діяльність.

Згідно з держстатистикою, у Південній Кореї налічується близько 1150 собачих ферм та скотобоєн, 34 підприємства з переробки м'яса собак, 219 спеціалізованих дистриб'юторів м'ясної сировини та близько 1,6 тисяч ресторанів зі стравами із собачатини в меню.

Читай також

Чому гостра їжа може стати залежністю і як це пов’язано з відчуттям ейфорії

Справжня хімія тіла та мозку  

Нові правила у шкільних їдальнях та буфетах: багато популярних продуктів потрапляють під заборону

Акцент на здорове харчування

Спеції для схуднення: які приправи допомагають скидати зайву вагу

Прискорюють результат

Ягідне фраппе: рецепт найбільш освіжаючого та корисного літнього напою

Готується за 5 хвилин

Сезон спаржі: чому її називають унікальним продуктом і як приготувати її за 5 хвилин

Ідеальний гарнір

Топ-10 продуктів із супермаркету, від яких з'являється зайва вага

Підштовхують до переїдання

Український McDonald's прибирає з меню бургер Біг Тейсті: причина

Коли зупиняться продажі

Популярність «дубайського шоколаду» призвела до дефіциту фісташок у світі

Масовий вплив соцмереж

Київський заклад продає паску з канабісом: який ефект від такої випічки

«З легким гріховним післясмаком»

Заклад Hey Guys потрапив у скандал із блогерами через заборону фото- та відеозйомки

Висловилися обидві сторони конфлікту