П'ять видів горіхів, які діють на організм краще, ніж ліки

Getty Images

Горіхи мають протизапальну дію і можуть краще захистити судини від патологічних змін, ніж ліки. Фахівці назвали п'ять видів горіхів, найкорисніших у цьому плані.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Однією з найцінніших особливостей горіхів є те, що вони містять велику кількість жирних кислот омега-3. Їх регулярне вживання має доведений оздоровчий ефект, який виявляється у зниженні рівня холестерину, профілактиці серцевих нападів та інсультів.

За даними, збільшення кількості з'їдених людиною горіхів знижує концентрацію запальних біомаркерів в організмі. Для цього, на думку вчених, слід вживати п'ять порцій на тиждень (одна порція — 25 грам).

Дослідники виділяють п'ять видів горіхів:

Ліщина

Вони покращують стан мозку та серця, що пояснюється високим вмістом вітамінів В та Е. Одним із найпопулярніших представників цього виду горіхів є фундук. Його вживання може допомогти схуднути. Олеїнова кислота фундука, що перетравлюється в тонкій кишці, змушує мозок виробляти сигнали ситості і дозволяє людині уникнути переїдання.

Волоський горіх

Поєднуючи жирні кислоти омега-3 та омега-6, волоський горіх благотворно впливає на стан кровоносних судин головного мозку. Крім того, волоські горіхи нормалізують рівень цукру в крові та забезпечують активний кровотік, що перешкоджає розвитку застійних серцевих явищ.

Пекан

Моно- та поліненасичені жирні кислоти цього виду горіхів особливо важливі для здорової діяльності серцево-судинної системи. Крім того, горіхи пекан позитивно впливають на рівень цукру в крові та кров'яний тиск.

Бразильський горіх

Одного або двох штук достатньо, щоб повністю покрити добову потребу організму в селені — мікроелементі, який ефективно бореться із вільними радикалами, які спричиняють окислення організму та ушкоджують його клітини. У великій кількості вільні радикали можуть викликати утворення пухлин.

Фісташка

Порівняно з іншими горіхами вони містять найбільшу дозу антиоксидантів — речовин, що перешкоджають розвитку запальних процесів. Фісташки вважаються одними з найкращих захисників від раку, їх споживання знижує рівень холестерину та захищає серцево-судинну систему від атеросклерозу.

Читай також

Простий рецепт низькокалорійного брауні з фініків та бананів

Без цукру та лактози

6 найкращих страв, які можна з'їсти перед сном

На думку нутриціологів

Дієта на осінь: які продукти обов'язково мають бути в раціоні

Найкорисніша сезонна їжа

Простий і швидкий рецепт ароматної шарлотки з хурмою

Сезон випічки відкритий

Кулінарний експерт розповів, як вичавити з лимона вдвічі більше соку

Лайфхак підійде для всіх цитрусових

Вартість тарілки борщу в Україні зросла вдвічі за останні чотири роки

"Індекс Борщу" у різних регіонах країни 

В Україні заборонили додавати пальмову олію до продуктів харчування

Що передбачає законопроект

Що їсти для гарного настрою: поради від UNICEF Ukraine

Продукти, які дарують відчуття щастя

Відома київська мережа ресторанів запустила лінійку десертів із канабідіолом (відео)

Такі солодощі точно допоможуть знизити тривожність

Львівські круасани відкрили свій перший заклад в США (відео)

У меню з'явилися «американські» позиції