П'ять видів горіхів, які діють на організм краще, ніж ліки
Getty Images
Горіхи мають протизапальну дію і можуть краще захистити судини від патологічних змін, ніж ліки. Фахівці назвали п'ять видів горіхів, найкорисніших у цьому плані.
Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.
Однією з найцінніших особливостей горіхів є те, що вони містять велику кількість жирних кислот омега-3. Їх регулярне вживання має доведений оздоровчий ефект, який виявляється у зниженні рівня холестерину, профілактиці серцевих нападів та інсультів.
За даними, збільшення кількості з'їдених людиною горіхів знижує концентрацію запальних біомаркерів в організмі. Для цього, на думку вчених, слід вживати п'ять порцій на тиждень (одна порція — 25 грам).
Дослідники виділяють п'ять видів горіхів:
Ліщина
Вони покращують стан мозку та серця, що пояснюється високим вмістом вітамінів В та Е. Одним із найпопулярніших представників цього виду горіхів є фундук. Його вживання може допомогти схуднути. Олеїнова кислота фундука, що перетравлюється в тонкій кишці, змушує мозок виробляти сигнали ситості і дозволяє людині уникнути переїдання.
Волоський горіх
Поєднуючи жирні кислоти омега-3 та омега-6, волоський горіх благотворно впливає на стан кровоносних судин головного мозку. Крім того, волоські горіхи нормалізують рівень цукру в крові та забезпечують активний кровотік, що перешкоджає розвитку застійних серцевих явищ.
Пекан
Моно- та поліненасичені жирні кислоти цього виду горіхів особливо важливі для здорової діяльності серцево-судинної системи. Крім того, горіхи пекан позитивно впливають на рівень цукру в крові та кров'яний тиск.
Бразильський горіх
Одного або двох штук достатньо, щоб повністю покрити добову потребу організму в селені — мікроелементі, який ефективно бореться із вільними радикалами, які спричиняють окислення організму та ушкоджують його клітини. У великій кількості вільні радикали можуть викликати утворення пухлин.
Фісташка
Порівняно з іншими горіхами вони містять найбільшу дозу антиоксидантів — речовин, що перешкоджають розвитку запальних процесів. Фісташки вважаються одними з найкращих захисників від раку, їх споживання знижує рівень холестерину та захищає серцево-судинну систему від атеросклерозу.
Читай також
Чому гостра їжа може стати залежністю і як це пов’язано з відчуттям ейфорії
Справжня хімія тіла та мозку
Нові правила у шкільних їдальнях та буфетах: багато популярних продуктів потрапляють під заборону
Акцент на здорове харчування
Сезон спаржі: чому її називають унікальним продуктом і як приготувати її за 5 хвилин
Ідеальний гарнір
Київський заклад продає паску з канабісом: який ефект від такої випічки
«З легким гріховним післясмаком»
Заклад Hey Guys потрапив у скандал із блогерами через заборону фото- та відеозйомки
Висловилися обидві сторони конфлікту