П'ять видів горіхів, які діють на організм краще, ніж ліки

Getty Images

Горіхи мають протизапальну дію і можуть краще захистити судини від патологічних змін, ніж ліки. Фахівці назвали п'ять видів горіхів, найкорисніших у цьому плані.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Однією з найцінніших особливостей горіхів є те, що вони містять велику кількість жирних кислот омега-3. Їх регулярне вживання має доведений оздоровчий ефект, який виявляється у зниженні рівня холестерину, профілактиці серцевих нападів та інсультів.

За даними, збільшення кількості з'їдених людиною горіхів знижує концентрацію запальних біомаркерів в організмі. Для цього, на думку вчених, слід вживати п'ять порцій на тиждень (одна порція — 25 грам).

Дослідники виділяють п'ять видів горіхів:

Ліщина

Вони покращують стан мозку та серця, що пояснюється високим вмістом вітамінів В та Е. Одним із найпопулярніших представників цього виду горіхів є фундук. Його вживання може допомогти схуднути. Олеїнова кислота фундука, що перетравлюється в тонкій кишці, змушує мозок виробляти сигнали ситості і дозволяє людині уникнути переїдання.

Волоський горіх

Поєднуючи жирні кислоти омега-3 та омега-6, волоський горіх благотворно впливає на стан кровоносних судин головного мозку. Крім того, волоські горіхи нормалізують рівень цукру в крові та забезпечують активний кровотік, що перешкоджає розвитку застійних серцевих явищ.

Пекан

Моно- та поліненасичені жирні кислоти цього виду горіхів особливо важливі для здорової діяльності серцево-судинної системи. Крім того, горіхи пекан позитивно впливають на рівень цукру в крові та кров'яний тиск.

Бразильський горіх

Одного або двох штук достатньо, щоб повністю покрити добову потребу організму в селені — мікроелементі, який ефективно бореться із вільними радикалами, які спричиняють окислення організму та ушкоджують його клітини. У великій кількості вільні радикали можуть викликати утворення пухлин.

Фісташка

Порівняно з іншими горіхами вони містять найбільшу дозу антиоксидантів — речовин, що перешкоджають розвитку запальних процесів. Фісташки вважаються одними з найкращих захисників від раку, їх споживання знижує рівень холестерину та захищає серцево-судинну систему від атеросклерозу.

Читай також

Чому гостра їжа може стати залежністю і як це пов’язано з відчуттям ейфорії

Справжня хімія тіла та мозку  

Нові правила у шкільних їдальнях та буфетах: багато популярних продуктів потрапляють під заборону

Акцент на здорове харчування

Спеції для схуднення: які приправи допомагають скидати зайву вагу

Прискорюють результат

Ягідне фраппе: рецепт найбільш освіжаючого та корисного літнього напою

Готується за 5 хвилин

Сезон спаржі: чому її називають унікальним продуктом і як приготувати її за 5 хвилин

Ідеальний гарнір

Топ-10 продуктів із супермаркету, від яких з'являється зайва вага

Підштовхують до переїдання

Український McDonald's прибирає з меню бургер Біг Тейсті: причина

Коли зупиняться продажі

Популярність «дубайського шоколаду» призвела до дефіциту фісташок у світі

Масовий вплив соцмереж

Київський заклад продає паску з канабісом: який ефект від такої випічки

«З легким гріховним післясмаком»

Заклад Hey Guys потрапив у скандал із блогерами через заборону фото- та відеозйомки

Висловилися обидві сторони конфлікту