Клопотенку не дали відкрити український ресторан у Японії, тому що «борщ – це російська страва»
Клопотенко YouTube
Український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко повідомив, що отримав відмову від пропозиції відкрити український заклад у Японії, оскільки там борщ вважається російським. Про це він написав у Instagram.
Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.
Шеф-кухар розповів, що вів переговори щодо відкриття українського закладу в Японії, але не зміг цього зробити.
«Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: "поширена думка, що борщ — це російська страва», — написав Клопотенко.
«Зрозуміло, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами. І от, ми наче на одному боці барикад, а виходить якась дурня. І це чудовий приклад глибини руської пропаганди», – підкреслив ресторатор.
Євген Клопотенко додав, що ця ситуація означає, що треба працювати ще наполегливіше над популяризацією української думки та української кухні у світі, а також наполегливіше контрпропагувати. За його словами, для Японії це поодинокий випадок, тому що рівень підтримки України в цій країні є просто неймовірним.
Нагадаємо, у липні 2022 року український борщ внесли до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
Читай також
Скільки українцям обійдеться новорічний стіл-2025: що потрібно купити вже зараз
Складіть список продуктів заздалегідь
Ресторатори з Австрії почали продавати бургери із «дубайським шоколадом» (фото)
Скільки коштує і де спробувати
Кулінарний експерт розповів, як вичавити з лимона вдвічі більше соку
Лайфхак підійде для всіх цитрусових
Вартість тарілки борщу в Україні зросла вдвічі за останні чотири роки
"Індекс Борщу" у різних регіонах країни