Клопотенку не дали відкрити український ресторан у Японії, тому що «борщ – це російська страва»

Клопотенко YouTube

Український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко повідомив, що отримав відмову від пропозиції відкрити український заклад у Японії, оскільки там борщ вважається російським. Про це він написав у Instagram.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Шеф-кухар розповів, що вів переговори щодо відкриття українського закладу в Японії, але не зміг цього зробити.

«Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: "поширена думка, що борщ — це російська страва», — написав Клопотенко.

«Зрозуміло, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами. І от, ми наче на одному боці барикад, а виходить якась дурня. І це чудовий приклад глибини руської пропаганди», – підкреслив ресторатор.

Євген Клопотенко додав, що ця ситуація означає, що треба працювати ще наполегливіше над популяризацією української думки та української кухні у світі, а також наполегливіше контрпропагувати. За його словами, для Японії це поодинокий випадок, тому що рівень підтримки України в цій країні є просто неймовірним.

Нагадаємо, у липні 2022 року український борщ внесли до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Читай також

Скільки українцям обійдеться новорічний стіл-2025: що потрібно купити вже зараз

Складіть список продуктів заздалегідь

Ресторатори з Австрії почали продавати бургери із «дубайським шоколадом» (фото)

Скільки коштує і де спробувати

Простий рецепт низькокалорійного брауні з фініків та бананів

Без цукру та лактози

6 найкращих страв, які можна з'їсти перед сном

На думку нутриціологів

Дієта на осінь: які продукти обов'язково мають бути в раціоні

Найкорисніша сезонна їжа

Простий і швидкий рецепт ароматної шарлотки з хурмою

Сезон випічки відкритий

Кулінарний експерт розповів, як вичавити з лимона вдвічі більше соку

Лайфхак підійде для всіх цитрусових

Вартість тарілки борщу в Україні зросла вдвічі за останні чотири роки

"Індекс Борщу" у різних регіонах країни 

В Україні заборонили додавати пальмову олію до продуктів харчування

Що передбачає законопроект

Що їсти для гарного настрою: поради від UNICEF Ukraine

Продукти, які дарують відчуття щастя