Як приготувати соковитий стейк вдома: кулінарні поради
Getty Images
Стейк із добірного м'яса входить до списку ресторанних страв. Якщо знати кулінарні тонкощі, соковитий шматок м'яса можна приготувати і на домашній кухні.
Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.
UAportal розповів, як завдяки ретельному вибору якісного м'яса, грамотному контролю температури та правильно підібраній приправі можна приготувати неймовірно смачний стейк.
Контроль температури
Одна з найкращих порад щодо приготування соковитого м'яса — правильно контролювати температуру. Почніть смажити на сильному вогні, щоб утворилася золота скоринка, а потім зменшіть його, щоб усередині стейк рівномірно пропікався, не пересушившись. Використання термометра для визначення температури м'яса полегшить процес приготування.
Якість м'яса
Ще одна важлива порада – вибирайте м'ясо належної якості. Шукайте мармурові шматочки з прошарками жиру, тому що під час приготування вони будуть танути, роблячи стейк соковитим і ароматним.
Дайте м'ясу "відпочити"
Після приготування, дайте м'ясу відпочити кілька хвилин, перш ніж нарізати або подавати на стіл. Це дозволить сокам розподілитися по всьому стейку та зберегти його неймовірний смак.
Правильно підібрана приправа
Додавання приправ до м'яса перед приготуванням дуже важливе. Проста суміш перцю, трав, таких як розмарин або чебрець, і спецій може посилити природні аромати та зробити м'ясо ніжнішим. Тільки не перестарайтеся, тому що надмірна кількість солі може витягти вологу з м'яса.
Якісне кухонне обладнання
Якісне кухонне обладнання, таке як каструля та сковорода з товстим дном або гриль, може суттєво вплинути на соковитість м'яса. Вони підтримуватимуть рівномірний жар, стейк не пригорятиме, і ви зможете досягти бажаного рівня готовності.
Читай також
McDonald's планує відкривати ресторани разом із автозаправками WOG, KLO та OKKO
Компанія відкрита до співпраці з різними партнерами
Вартість Великоднього кошика у 2024 році складає 1422 гривні: що входить до списку покупок
Порівняння цін на продукти з минулорічними
Відомий шеф-кухар Володимир Ярославський поділився особливим рецептом тіста для домашніх пиріжків (відео)
Саме час зберігати рецепти великодньої випічки
Мережа супермаркетів в Україні продає паски майже по 100 доларів (відео)
Розпаковка великоднього кексу за 3500 гривень
Як приготувати ідеальну смажену картоплю: секрети шеф-кухарів
Щоб не прилипала, не розвалювалася та не підгорала
Клопотенку не дали відкрити український ресторан у Японії, тому що «борщ – це російська страва»
Приклад глибини пропаганди