Як приготувати соковитий стейк вдома: кулінарні поради

Getty Images

Стейк із добірного м'яса входить до списку ресторанних страв. Якщо знати кулінарні тонкощі, соковитий шматок м'яса можна приготувати і на домашній кухні.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

UAportal розповів, як завдяки ретельному вибору якісного м'яса, грамотному контролю температури та правильно підібраній приправі можна приготувати неймовірно смачний стейк.

Контроль температури

Одна з найкращих порад щодо приготування соковитого м'яса — правильно контролювати температуру. Почніть смажити на сильному вогні, щоб утворилася золота скоринка, а потім зменшіть його, щоб усередині стейк рівномірно пропікався, не пересушившись. Використання термометра для визначення температури м'яса полегшить процес приготування.

Якість м'яса

Ще одна важлива порада – вибирайте м'ясо належної якості. Шукайте мармурові шматочки з прошарками жиру, тому що під час приготування вони будуть танути, роблячи стейк соковитим і ароматним.

Дайте м'ясу "відпочити"

Після приготування, дайте м'ясу відпочити кілька хвилин, перш ніж нарізати або подавати на стіл. Це дозволить сокам розподілитися по всьому стейку та зберегти його неймовірний смак.

Правильно підібрана приправа

Додавання приправ до м'яса перед приготуванням дуже важливе. Проста суміш перцю, трав, таких як розмарин або чебрець, і спецій може посилити природні аромати та зробити м'ясо ніжнішим. Тільки не перестарайтеся, тому що надмірна кількість солі може витягти вологу з м'яса.

Якісне кухонне обладнання

Якісне кухонне обладнання, таке як каструля та сковорода з товстим дном або гриль, може суттєво вплинути на соковитість м'яса. Вони підтримуватимуть рівномірний жар, стейк не пригорятиме, і ви зможете досягти бажаного рівня готовності.

Читай також

Скільки українцям обійдеться новорічний стіл-2025: що потрібно купити вже зараз

Складіть список продуктів заздалегідь

Ресторатори з Австрії почали продавати бургери із «дубайським шоколадом» (фото)

Скільки коштує і де спробувати

Простий рецепт низькокалорійного брауні з фініків та бананів

Без цукру та лактози

6 найкращих страв, які можна з'їсти перед сном

На думку нутриціологів

Дієта на осінь: які продукти обов'язково мають бути в раціоні

Найкорисніша сезонна їжа

Простий і швидкий рецепт ароматної шарлотки з хурмою

Сезон випічки відкритий

Кулінарний експерт розповів, як вичавити з лимона вдвічі більше соку

Лайфхак підійде для всіх цитрусових

Вартість тарілки борщу в Україні зросла вдвічі за останні чотири роки

"Індекс Борщу" у різних регіонах країни 

В Україні заборонили додавати пальмову олію до продуктів харчування

Що передбачає законопроект

Що їсти для гарного настрою: поради від UNICEF Ukraine

Продукти, які дарують відчуття щастя