Рецепт найніжнішої сирної запіканки без манки та борошна

Getty Images

Сирна запіканка - це одна з найпопулярніших страв у багатьох кухнях світу, її історія сягає століть тому. Перші згадки про схожу страву можна знайти вже в стародавньому Єгипті та Греції. Ніжна текстура та вишукана простота сирної запіканки полюбилися і дорослим, і дітям.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Пропонуємо вам рецепт сирної запіканки без додавання манки, борошна та розпушувача. Ви будете в захваті від того, наскільки вона ніжна та пишна.

Що додати до запіканки?

За бажанням ви можете додати солодкі родзинки, більш кислу в'ялену вишню, журавлину або курагу, або ж зробити мікс із сухофруктів. Щоб ви не вибрали, сухофрукти слід помити, запарити та висушити паперовим рушником від зайвої вологи.

Для запарювання потрібно залити сухофрукти гарячою водою на 5 хвилин – цього достатньо, щоб вони пом'якшилися, але не розкисли.

Також можна прикрасити запіканку після приготування. Подавайте з джемом, сметаною, полийте глазур'ю або горіховою пастою, прикрасьте свіжими ягодами або фруктами, присипте горіхами, взагалі доповнюйте страву будь-чим, що вам подобається.

РЕЦЕПТ СИРНОЇ ЗАПІКАНКИ БЕЗ МАНКИ ТА БОРОШНА 

Інгредієнти:

🔸Кисломолочний сир (5-9%) - 750 г

🔸Яйця - 3 шт

🔸Сметана - 150 г

🔸Цукор - 100 г

🔸 Кукурудзяний крохмаль – 50 г

🔸Ванільний цукор - 10 г

🔸Сіль - невелика дрібка

🔸Вершкове масло - 10 г

Процес приготування:

1. Помістіть у чашу блендера сир, цукор, ванільний цукор та сметану.

❗️ Якщо у вас немає блендера, сир необхідно перетерти через дрібне сито 1-2 рази для ніжнішої консистенції. Для цього знадобиться дрібнозернистий сир.

2. Розділіть яйця на білки та жовтки. Два жовтки також відправляються в чашу блендера (1 жовток, що залишився, знадобиться пізніше).

3. Блендером збийте всі інгредієнти до однорідності. Потім перекладіть сирну масу в глибоку миску.

4. В окремому посуді збийте білки із сіллю до м'яких піків.

5. Акуратно вмішайте лопаткою збиті білки у сирну масу круговими рухами знизу нагору.

6. Застеліть форму для запікання пергаментом і змастіть розтопленим вершковим маслом.

7. Викладіть тісто у форму, розрівнявши поверхню. Жовток, що залишився, розмішайте і змастіть поверхню запіканки.

8. Випікайте при 170 градусах до рум'яності приблизно 1 годину (точний час залежить від вашої духовки).

9. Потім вимкніть духовку, залишивши дверцята злегка відчиненими. Таким чином дайте запіканці охолонути. Вона трохи осяде – так і має бути.

10. Подавайте на стіл із будь-якими добавками про які ми писали вище.

Читай також

Кулінарний експерт розповів, як вичавити з лимона вдвічі більше соку

Лайфхак підійде для всіх цитрусових

Вартість тарілки борщу в Україні зросла вдвічі за останні чотири роки

"Індекс Борщу" у різних регіонах країни 

В Україні заборонили додавати пальмову олію до продуктів харчування

Що передбачає законопроект

Що їсти для гарного настрою: поради від UNICEF Ukraine

Продукти, які дарують відчуття щастя

Відома київська мережа ресторанів запустила лінійку десертів із канабідіолом (відео)

Такі солодощі точно допоможуть знизити тривожність

Львівські круасани відкрили свій перший заклад в США (відео)

У меню з'явилися «американські» позиції

Шеф-кухар Володимир Ярославський показав, як готувати та подавати молоду кукурудзу (відео)

Експерт радить їсти із салом!

Як вибрати смачний і соковитий кавун: корисні поради

Розповідаємо на що звернути увагу

Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом соковитого курячого шашлику (відео)

Зберігайте до вихідних

Солодкі напої різко подорожчають – законодавча ініціатива

Скільки буде коштувати літр газованої води