Рецепт найніжнішої сирної запіканки без манки та борошна

Getty Images

Сирна запіканка - це одна з найпопулярніших страв у багатьох кухнях світу, її історія сягає століть тому. Перші згадки про схожу страву можна знайти вже в стародавньому Єгипті та Греції. Ніжна текстура та вишукана простота сирної запіканки полюбилися і дорослим, і дітям.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Пропонуємо вам рецепт сирної запіканки без додавання манки, борошна та розпушувача. Ви будете в захваті від того, наскільки вона ніжна та пишна.

Що додати до запіканки?

За бажанням ви можете додати солодкі родзинки, більш кислу в'ялену вишню, журавлину або курагу, або ж зробити мікс із сухофруктів. Щоб ви не вибрали, сухофрукти слід помити, запарити та висушити паперовим рушником від зайвої вологи.

Для запарювання потрібно залити сухофрукти гарячою водою на 5 хвилин – цього достатньо, щоб вони пом'якшилися, але не розкисли.

Також можна прикрасити запіканку після приготування. Подавайте з джемом, сметаною, полийте глазур'ю або горіховою пастою, прикрасьте свіжими ягодами або фруктами, присипте горіхами, взагалі доповнюйте страву будь-чим, що вам подобається.

РЕЦЕПТ СИРНОЇ ЗАПІКАНКИ БЕЗ МАНКИ ТА БОРОШНА 

Інгредієнти:

🔸Кисломолочний сир (5-9%) - 750 г

🔸Яйця - 3 шт

🔸Сметана - 150 г

🔸Цукор - 100 г

🔸 Кукурудзяний крохмаль – 50 г

🔸Ванільний цукор - 10 г

🔸Сіль - невелика дрібка

🔸Вершкове масло - 10 г

Процес приготування:

1. Помістіть у чашу блендера сир, цукор, ванільний цукор та сметану.

❗️ Якщо у вас немає блендера, сир необхідно перетерти через дрібне сито 1-2 рази для ніжнішої консистенції. Для цього знадобиться дрібнозернистий сир.

2. Розділіть яйця на білки та жовтки. Два жовтки також відправляються в чашу блендера (1 жовток, що залишився, знадобиться пізніше).

3. Блендером збийте всі інгредієнти до однорідності. Потім перекладіть сирну масу в глибоку миску.

4. В окремому посуді збийте білки із сіллю до м'яких піків.

5. Акуратно вмішайте лопаткою збиті білки у сирну масу круговими рухами знизу нагору.

6. Застеліть форму для запікання пергаментом і змастіть розтопленим вершковим маслом.

7. Викладіть тісто у форму, розрівнявши поверхню. Жовток, що залишився, розмішайте і змастіть поверхню запіканки.

8. Випікайте при 170 градусах до рум'яності приблизно 1 годину (точний час залежить від вашої духовки).

9. Потім вимкніть духовку, залишивши дверцята злегка відчиненими. Таким чином дайте запіканці охолонути. Вона трохи осяде – так і має бути.

10. Подавайте на стіл із будь-якими добавками про які ми писали вище.

Читай також

Чому гостра їжа може стати залежністю і як це пов’язано з відчуттям ейфорії

Справжня хімія тіла та мозку  

Нові правила у шкільних їдальнях та буфетах: багато популярних продуктів потрапляють під заборону

Акцент на здорове харчування

Спеції для схуднення: які приправи допомагають скидати зайву вагу

Прискорюють результат

Ягідне фраппе: рецепт найбільш освіжаючого та корисного літнього напою

Готується за 5 хвилин

Сезон спаржі: чому її називають унікальним продуктом і як приготувати її за 5 хвилин

Ідеальний гарнір

Топ-10 продуктів із супермаркету, від яких з'являється зайва вага

Підштовхують до переїдання

Український McDonald's прибирає з меню бургер Біг Тейсті: причина

Коли зупиняться продажі

Популярність «дубайського шоколаду» призвела до дефіциту фісташок у світі

Масовий вплив соцмереж

Київський заклад продає паску з канабісом: який ефект від такої випічки

«З легким гріховним післясмаком»

Заклад Hey Guys потрапив у скандал із блогерами через заборону фото- та відеозйомки

Висловилися обидві сторони конфлікту