Простий і швидкий рецепт ароматної шарлотки з хурмою

shuba.life

Погодьтеся, осінь - ідеальний час для ароматної випічки. Пироги, шарлотки, кекси та печиво – все це дуже смачно з чашкою імбирно-лимонного чаю чи глінтвейну під новий сезон улюбленого серіалу.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Гастрономічний український портал Shuba.life поділився простим та швидким рецептом шарлотки з хурмою, як сезонною альтернативою класичній шарлотці.

Автори рецепту відзначають, що тісто виходить пишним, а після випікання шарлотка набуває ніжної консистенції. Додайте в тісто трохи горіхів і побачите, як пиріг заграє цікавішими смаками.

Інгредієнти

Спосіб приготування:

  1. У мисці з'єднайте яйця, цукор та ванілін, потім збийте до пишності.

  2. Просійте у вологу суміш борошно з розпушувачем та корицею. Перемішайте тісто лопаткою.

  3. Хурму помийте і протріть рушником. Наріжте тонкими скибочками. Розігрійте духовку до 180 °С.

  4. Застеліть форму для випічки діаметром 22 або 24 см пергаментним папером і змастіть трохи маслом. Вилийте у форму тісто. Зверху на тісто викладіть скибочки хурми.

  5. Випікати шарлотку потрібно близько 35-40 хвилин. Перевірте готовність дерев'яною шпажкою. Якщо виходить суха – пиріг готовий.

  6. Коли шарлотка трохи охолоне, прикрасьте її цукровою пудрою.

Читай також

Дієта на осінь: які продукти обов'язково мають бути в раціоні

Найкорисніша сезонна їжа

Простий і швидкий рецепт ароматної шарлотки з хурмою

Сезон випічки відкритий

Кулінарний експерт розповів, як вичавити з лимона вдвічі більше соку

Лайфхак підійде для всіх цитрусових

Вартість тарілки борщу в Україні зросла вдвічі за останні чотири роки

"Індекс Борщу" у різних регіонах країни 

В Україні заборонили додавати пальмову олію до продуктів харчування

Що передбачає законопроект

Що їсти для гарного настрою: поради від UNICEF Ukraine

Продукти, які дарують відчуття щастя

Відома київська мережа ресторанів запустила лінійку десертів із канабідіолом (відео)

Такі солодощі точно допоможуть знизити тривожність

Львівські круасани відкрили свій перший заклад в США (відео)

У меню з'явилися «американські» позиції

Шеф-кухар Володимир Ярославський показав, як готувати та подавати молоду кукурудзу (відео)

Експерт радить їсти із салом!

Як вибрати смачний і соковитий кавун: корисні поради

Розповідаємо на що звернути увагу