Як приготувати домашнє морозиво сорбет із будь-яких фруктів
Getty Images
Фруктовий сорбет – це корисний та смачний десерт, приготований на основі фруктового соку чи пюре, підсолоджений цукром, медом чи сиропом. Після змішування продуктів сорбет заморожується як морозиво при постійному помішуванні. Готувати його дуже легко і можна експериментувати з різними фруктами, які є у вас вдома.
Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.
Хоча класичний сорбет є поєднанням фруктів з цукром, в десерт також можуть додавати молочні продукти, алкоголь, кава, чай, горіхи, сухофрукти, шоколад, спеції та пряні трави — м'яту, естрагон, тархун.
Але ми розглянемо найпростіший спосіб приготування сорбету в домашніх умовах.
Інгредієнти:
- 500-700 г будь-яких фруктів (наприклад: банани, персики, абрикоси, манго, ківі)
- 30 г цукру
- 150 мл води
Спосіб приготування:
- Приготуйте цукровий сироп: налийте в каструльку воду, розчиніть у ній цукор і доведіть до кипіння.
- При необхідності очистіть від шкірок і кісточок вибрані фрукти та помістіть у чашу блендера.
- Збийте фрукти до однорідної пишної маси.
- Влийте до фруктової суміші цукровий сироп і знову збийте масу.
- Поставте суміш у морозилку на 4-5 годин, помішуючи щогодини.
- Збийте фруктовий лід у блендері – це необхідно для того, щоб десерт вийшов повітряним та ніжним.
- Знову заморожуйте фруктову масу протягом 1-2 годин, періодично помішуючи. У готовому вигляді вона має нагадувати крижану крихту.
- Викладіть сорбет ложечкою для морозива у вази та прикрасьте.
Головні правила:
- Важливо, щоб все було свіжим та гарної якісті, оскільки в цій страві найважливішим залишається збереження натурального смаку продукту.
- Якщо ви використовуєте більш водянисті фрукти або ягоди (кавун, диня, апельсин, виноград, полуниця тощо) – зменшіть кількість води в рецепті. Консистенція суміші для сорбету має бути щільною.
- Можна визначити ідеальну густину суміші за допомогою яйця. Обдайте його окропом або потримайте в нагрітій до 70°С воді 3 хвилини (це для харчової безпеки). Покладіть яйце у суміш для сорбету. Якщо воно потоне, почніть потроху підливати сироп. Як тільки яйце спливе так, що здасться його ділянка діаметром з монету – ви досягли правильної консистенції, можна заморожувати. Не забудьте видалити яйце!
- Контролюйте кількість цукру за смаком. Також цукровий сироп можна замінити на мед.
- Чим більше разів розмішаєте сорбет у процесі заморожування, тим кращою вийде консистенція.
Читай також
Кулінарний експерт розповів, як вичавити з лимона вдвічі більше соку
Лайфхак підійде для всіх цитрусових
Вартість тарілки борщу в Україні зросла вдвічі за останні чотири роки
"Індекс Борщу" у різних регіонах країни
Відома київська мережа ресторанів запустила лінійку десертів із канабідіолом (відео)
Такі солодощі точно допоможуть знизити тривожність
Львівські круасани відкрили свій перший заклад в США (відео)
У меню з'явилися «американські» позиції