Вчені назвали 5 найкорисніших видів риби: яку краще купувати Вчені назвали 5 найкорисніших видів риби: яку краще купувати
Їжа та ресторани

Вчені назвали 5 найкорисніших видів риби: яку краще купувати

Фото: Getty Images
Дарина Герасимчук 20 червня, 2023, 17:03
 0

Правильно приготовлена риба – це не тільки смачно, але й дуже корисно для здоров'я. Риба є джерелом легкозасвоюваного білка, Омега-3 ненасичених жирних кислот, вітамінів D, B12 та заліза. Вчені виділили пʼять найкорисніших видів риби, пише «Медправда».

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Лосось: вибирайте тихоокеанський

М'ясо лосося багате на ненасичені жирні кислоти, вітаміни А, Е і групи В. Однак найчастіше він вирощується на фермах, що негативно позначається на його поживній цінності. Такий лосось плаває у невеликих водоймах, а в його харчування додають антибіотики та спеціальні гранули, які роблять його м'ясо більш забарвленим.

При покупці вибирайте балтійського чи тихоокеанського лосося. Атлантичний лосось найчастіше вирощується на фермі.

Сардини: багато калію та мало ртуті

На думку дієтолога Бонні Тауб-Дікса, м'ясо сардин забезпечує організм до 40% добової порції кальцію, що рекомендується.

«Сардини стануть чудовим доповненням до багатьох дієт. Особливо вони потрібні людям, які не споживають молочні продукти», - зазначив експерт в інтерв'ю Betterthandieting.com.

Сардини також багаті на вітамін D і ненасичені жирні кислоти. Завдяки своєму невеликому розміру в них набагато менше ртуті, ніж у великій рибі.

Форель: необхідна для серця

Форель, як і сардини, містить велику кількість жирних кислот Омега-3. Дві порції форелі на тиждень задовольняють потребу серцево-хворих на Омега-3 жирні кислоти. М'ясо форелі також є джерелом калію, селену, магнію, фосфору та цинку, а також вітамінів А та D3.

Якщо ви купуєте заморожену форель, пам'ятайте, що повторному заморожуванню вона не підлягає.

Оселедець: жирний, але не калорійний

Оселедець містить більше Омега-3 жирних кислот, ніж сардини, форель або скумбрія. Крім того, він є відмінним джерелом вітамінів А, D, Е та В6, а також заліза, цинку, міді, фосфору та йоду.

Оселедець відноситься до сортів жирної риби, але при цьому не надто калорійних - в 100 г близько 160 ккал. Також у ньому міститься мало ртуті.

Скумбрія: краще свіжа, ніж копчена

Скумбрія відноситься до сортів жирної морської риби, що робить її багатою на Омега-3 ненасиченими жирними кислотами. Крім того, вона – відмінне джерело легкозасвоюваного білка, а також селену, фосфору, калію, магнію та вітамінів А, D та групи В.

Якщо ви вирішили купити скумбрію, вибирайте атлантичну скумбрію невеликого розміру. Більші риби накопичують більше ртуті. Свіжа скумбрія має більшу поживну цінність, ніж копчена або консервована.

Теги: світові новини , їжа , риба , здоров'я , харчування

  • 01 листопада 18:57 Простий рецепт низькокалорійного брауні з фініків та бананів    0
  • 30 жовтня 18:18 6 найкращих страв, які можна з'їсти перед сном    0
  • 23 жовтня 17:13 Дієта на осінь: які продукти обов'язково мають бути в раціоні    0
  • 18 жовтня 18:28 Простий і швидкий рецепт ароматної шарлотки з хурмою    0
  • 26 вересня 14:40 Кулінарний експерт розповів, як вичавити з лимона вдвічі більше соку    0
  • 19 вересня 15:29 Вартість тарілки борщу в Україні зросла вдвічі за останні чотири роки    0
  • 04 вересня 16:56 В Україні заборонили додавати пальмову олію до продуктів харчування    0
  • 23 серпня 18:57 Що їсти для гарного настрою: поради від UNICEF Ukraine    0
  • 19 серпня 17:43 Відома київська мережа ресторанів запустила лінійку десертів із канабідіолом (відео)    0
  • 12 серпня 14:36 Львівські круасани відкрили свій перший заклад в США (відео)    0
  • 06 серпня 18:29 Шеф-кухар Володимир Ярославський показав, як готувати та подавати молоду кукурудзу (відео)    0
  • 29 липня 20:02 Як вибрати смачний і соковитий кавун: корисні поради    0
  • 03 липня 17:46 Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом соковитого курячого шашлику (відео)    0
  • 01 липня 18:10 Солодкі напої різко подорожчають – законодавча ініціатива    0
  • 03 червня 18:46 Рецепт найніжнішої сирної запіканки без манки та борошна    0
  • 22 травня 19:03 Чим замінити яйця у випічці: варіанти для різних видів тіста    0
  • 02 травня 14:48 McDonald's планує відкривати ресторани разом із автозаправками WOG, KLO та OKKO    0
  • 26 квiтня 17:14 Вартість Великоднього кошика у 2024 році складає 1422 гривні: що входить до списку покупок    0
  • 22 квiтня 18:02 Як приготувати соковитий стейк вдома: кулінарні поради    0
  • 17 квiтня 17:31 Відомий шеф-кухар Володимир Ярославський поділився особливим рецептом тіста для домашніх пиріжків (відео)    0