Вчені назвали 5 найкорисніших видів риби: яку краще купувати Вчені назвали 5 найкорисніших видів риби: яку краще купувати
Їжа та ресторани

Вчені назвали 5 найкорисніших видів риби: яку краще купувати

Фото: Getty Images
Дарина Герасимчук 20 червня, 2023, 17:03
 0

Правильно приготовлена риба – це не тільки смачно, але й дуже корисно для здоров'я. Риба є джерелом легкозасвоюваного білка, Омега-3 ненасичених жирних кислот, вітамінів D, B12 та заліза. Вчені виділили пʼять найкорисніших видів риби, пише «Медправда».

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Лосось: вибирайте тихоокеанський

М'ясо лосося багате на ненасичені жирні кислоти, вітаміни А, Е і групи В. Однак найчастіше він вирощується на фермах, що негативно позначається на його поживній цінності. Такий лосось плаває у невеликих водоймах, а в його харчування додають антибіотики та спеціальні гранули, які роблять його м'ясо більш забарвленим.

При покупці вибирайте балтійського чи тихоокеанського лосося. Атлантичний лосось найчастіше вирощується на фермі.

Сардини: багато калію та мало ртуті

На думку дієтолога Бонні Тауб-Дікса, м'ясо сардин забезпечує організм до 40% добової порції кальцію, що рекомендується.

«Сардини стануть чудовим доповненням до багатьох дієт. Особливо вони потрібні людям, які не споживають молочні продукти», - зазначив експерт в інтерв'ю Betterthandieting.com.

Сардини також багаті на вітамін D і ненасичені жирні кислоти. Завдяки своєму невеликому розміру в них набагато менше ртуті, ніж у великій рибі.

Форель: необхідна для серця

Форель, як і сардини, містить велику кількість жирних кислот Омега-3. Дві порції форелі на тиждень задовольняють потребу серцево-хворих на Омега-3 жирні кислоти. М'ясо форелі також є джерелом калію, селену, магнію, фосфору та цинку, а також вітамінів А та D3.

Якщо ви купуєте заморожену форель, пам'ятайте, що повторному заморожуванню вона не підлягає.

Оселедець: жирний, але не калорійний

Оселедець містить більше Омега-3 жирних кислот, ніж сардини, форель або скумбрія. Крім того, він є відмінним джерелом вітамінів А, D, Е та В6, а також заліза, цинку, міді, фосфору та йоду.

Оселедець відноситься до сортів жирної риби, але при цьому не надто калорійних - в 100 г близько 160 ккал. Також у ньому міститься мало ртуті.

Скумбрія: краще свіжа, ніж копчена

Скумбрія відноситься до сортів жирної морської риби, що робить її багатою на Омега-3 ненасиченими жирними кислотами. Крім того, вона – відмінне джерело легкозасвоюваного білка, а також селену, фосфору, калію, магнію та вітамінів А, D та групи В.

Якщо ви вирішили купити скумбрію, вибирайте атлантичну скумбрію невеликого розміру. Більші риби накопичують більше ртуті. Свіжа скумбрія має більшу поживну цінність, ніж копчена або консервована.

Теги: світові новини , їжа , риба , здоров'я , харчування

  • 24 вересня 17:54 Чому гостра їжа може стати залежністю і як це пов’язано з відчуттям ейфорії    0
  • 04 вересня 16:54 Нові правила у шкільних їдальнях та буфетах: багато популярних продуктів потрапляють під заборону    0
  • 15 серпня 14:56 Спеції для схуднення: які приправи допомагають скидати зайву вагу    0
  • 09 червня 18:41 Ягідне фраппе: рецепт найбільш освіжаючого та корисного літнього напою    0
  • 14 травня 18:53 Сезон спаржі: чому її називають унікальним продуктом і як приготувати її за 5 хвилин    0
  • 17:31 Топ-10 продуктів із супермаркету, від яких з'являється зайва вага    0
  • 01 травня 17:29 Український McDonald's прибирає з меню бургер Біг Тейсті: причина    0
  • 21 квiтня 16:53 Популярність «дубайського шоколаду» призвела до дефіциту фісташок у світі    0
  • 10 квiтня 17:50 Київський заклад продає паску з канабісом: який ефект від такої випічки    0
  • 09 квiтня 16:33 Заклад Hey Guys потрапив у скандал із блогерами через заборону фото- та відеозйомки    0
  • 27 березня 16:32 В українських магазинах з'явилися чіпси зі смаком борщу, вареників та котлети по-київськи (відео)    0
  • 11 лютого 15:25 Domino's випустили перший у світі парфум з ароматом піци (відео)    0
  • 06 лютого 14:23 В Україну завезли партію салату, зараженого шкідливим карантинним організмом: чим він небезпечний    0
  • 10 сiчня 10:40 Кальяни тепер під абсолютною забороною у ресторанах України    0
  • 03 грудня 14:00 Скільки українцям обійдеться новорічний стіл-2025: що потрібно купити вже зараз    0
  • 21 листопада 16:54 Ресторатори з Австрії почали продавати бургери із «дубайським шоколадом» (фото)    0
  • 01 листопада 18:57 Простий рецепт низькокалорійного брауні з фініків та бананів    0
  • 30 жовтня 18:18 6 найкращих страв, які можна з'їсти перед сном    0
  • 23 жовтня 17:13 Дієта на осінь: які продукти обов'язково мають бути в раціоні    0
  • 18 жовтня 18:28 Простий і швидкий рецепт ароматної шарлотки з хурмою    0