Вчені назвали 5 найкорисніших видів риби: яку краще купувати Вчені назвали 5 найкорисніших видів риби: яку краще купувати
Їжа та ресторани

Вчені назвали 5 найкорисніших видів риби: яку краще купувати

Фото: Getty Images
Дарина Герасимчук 20 червня, 2023, 17:03
 0

Правильно приготовлена риба – це не тільки смачно, але й дуже корисно для здоров'я. Риба є джерелом легкозасвоюваного білка, Омега-3 ненасичених жирних кислот, вітамінів D, B12 та заліза. Вчені виділили пʼять найкорисніших видів риби, пише «Медправда».

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Лосось: вибирайте тихоокеанський

М'ясо лосося багате на ненасичені жирні кислоти, вітаміни А, Е і групи В. Однак найчастіше він вирощується на фермах, що негативно позначається на його поживній цінності. Такий лосось плаває у невеликих водоймах, а в його харчування додають антибіотики та спеціальні гранули, які роблять його м'ясо більш забарвленим.

При покупці вибирайте балтійського чи тихоокеанського лосося. Атлантичний лосось найчастіше вирощується на фермі.

Сардини: багато калію та мало ртуті

На думку дієтолога Бонні Тауб-Дікса, м'ясо сардин забезпечує організм до 40% добової порції кальцію, що рекомендується.

«Сардини стануть чудовим доповненням до багатьох дієт. Особливо вони потрібні людям, які не споживають молочні продукти», - зазначив експерт в інтерв'ю Betterthandieting.com.

Сардини також багаті на вітамін D і ненасичені жирні кислоти. Завдяки своєму невеликому розміру в них набагато менше ртуті, ніж у великій рибі.

Форель: необхідна для серця

Форель, як і сардини, містить велику кількість жирних кислот Омега-3. Дві порції форелі на тиждень задовольняють потребу серцево-хворих на Омега-3 жирні кислоти. М'ясо форелі також є джерелом калію, селену, магнію, фосфору та цинку, а також вітамінів А та D3.

Якщо ви купуєте заморожену форель, пам'ятайте, що повторному заморожуванню вона не підлягає.

Оселедець: жирний, але не калорійний

Оселедець містить більше Омега-3 жирних кислот, ніж сардини, форель або скумбрія. Крім того, він є відмінним джерелом вітамінів А, D, Е та В6, а також заліза, цинку, міді, фосфору та йоду.

Оселедець відноситься до сортів жирної риби, але при цьому не надто калорійних - в 100 г близько 160 ккал. Також у ньому міститься мало ртуті.

Скумбрія: краще свіжа, ніж копчена

Скумбрія відноситься до сортів жирної морської риби, що робить її багатою на Омега-3 ненасиченими жирними кислотами. Крім того, вона – відмінне джерело легкозасвоюваного білка, а також селену, фосфору, калію, магнію та вітамінів А, D та групи В.

Якщо ви вирішили купити скумбрію, вибирайте атлантичну скумбрію невеликого розміру. Більші риби накопичують більше ртуті. Свіжа скумбрія має більшу поживну цінність, ніж копчена або консервована.

Теги: світові новини , їжа , риба , здоров'я , харчування

  • 08 грудня 15:31 McDonald's запускає нову мережу закладів CosMc's: що буде у меню    0
  • 22 листопада 17:41 В Україну потрапили отруйні мандарини з Єгипту    0
  • 19 листопада 10:14 Суддя "Мастер Шеф" Ярославський поділився рецептом українського пирога з гречаним борошном та грушею (відео)    0
  • 31 жовтня 14:17 13 українських сирів визнали найкращими на міжнародному конкурсі World Cheese Awards 2023    0
  • 18 жовтня 17:10 У США вивели новий перець, який став найгострішим у світі (відео дегустації)    0
  • 12 жовтня 15:23 Вчені з'ясували, як зміниться смак та ціна пива до 2050 року    0
  • 13:39 Як вибрати правильний авокадо в супермаркеті: порада від кулінарного блогера    0
  • 25 вересня 12:34 На центральному вокзалі Нью-Йорку відкрили заклад української кухні: що в меню    0
  • 04 вересня 18:27 Burger King відповість перед судом США за розмір свого популярного бургера    0
  • 30 червня 16:26 Названо найкращі продукти та напої для «будівництва» імунітету    0
  • 28 червня 15:51 Як приготувати домашнє морозиво сорбет із будь-яких фруктів    0
  • 21 червня 20:07 Вчені зі США назвали найкорисніший овоч для жінок    0
  • 20 червня 17:03 Вчені назвали 5 найкорисніших видів риби: яку краще купувати    0
  • 27 травня 10:20 ШОК. Що кладуть у шаурму: розбираємо страву на інгредієнти    0
  • 19 квiтня 16:09 McDonald's покращить рецепти своїх фірмових бургерів: як зміняться Біг Мак, Гамбургер та Чізбургер    0
  • 27 березня 20:21 Український ресторан Beef потрапив до рейтингу найкращих м'ясних ресторанів світу: адреса та ціни    0
  • 12 грудня 12:40 Найстаріший гей-бар Нью-Йорка офіційно визнаний пам’яткою міста    0
  • 29 листопада 20:48 Клопотенко назвав адреси закладів, де можна безкоштовно випити чаю і зарядити гаджети    0
  • 14 листопада 18:18 Бренд McDonald's "йде" з Білорусі    0
  • 27 жовтня 20:55 Антон Птушкін та Міша Кацурін створили великий відеогід про їжу Києва    0