Вчені назвали 5 найкорисніших видів риби: яку краще купувати
Правильно приготовлена риба – це не тільки смачно, але й дуже корисно для здоров'я. Риба є джерелом легкозасвоюваного білка, Омега-3 ненасичених жирних кислот, вітамінів D, B12 та заліза. Вчені виділили пʼять найкорисніших видів риби, пише «Медправда».
Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.
Лосось: вибирайте тихоокеанський
М'ясо лосося багате на ненасичені жирні кислоти, вітаміни А, Е і групи В. Однак найчастіше він вирощується на фермах, що негативно позначається на його поживній цінності. Такий лосось плаває у невеликих водоймах, а в його харчування додають антибіотики та спеціальні гранули, які роблять його м'ясо більш забарвленим.
При покупці вибирайте балтійського чи тихоокеанського лосося. Атлантичний лосось найчастіше вирощується на фермі.
Сардини: багато калію та мало ртуті
На думку дієтолога Бонні Тауб-Дікса, м'ясо сардин забезпечує організм до 40% добової порції кальцію, що рекомендується.
«Сардини стануть чудовим доповненням до багатьох дієт. Особливо вони потрібні людям, які не споживають молочні продукти», - зазначив експерт в інтерв'ю Betterthandieting.com.
Сардини також багаті на вітамін D і ненасичені жирні кислоти. Завдяки своєму невеликому розміру в них набагато менше ртуті, ніж у великій рибі.
Форель: необхідна для серця
Форель, як і сардини, містить велику кількість жирних кислот Омега-3. Дві порції форелі на тиждень задовольняють потребу серцево-хворих на Омега-3 жирні кислоти. М'ясо форелі також є джерелом калію, селену, магнію, фосфору та цинку, а також вітамінів А та D3.
Якщо ви купуєте заморожену форель, пам'ятайте, що повторному заморожуванню вона не підлягає.
Оселедець: жирний, але не калорійний
Оселедець містить більше Омега-3 жирних кислот, ніж сардини, форель або скумбрія. Крім того, він є відмінним джерелом вітамінів А, D, Е та В6, а також заліза, цинку, міді, фосфору та йоду.
Оселедець відноситься до сортів жирної риби, але при цьому не надто калорійних - в 100 г близько 160 ккал. Також у ньому міститься мало ртуті.
Скумбрія: краще свіжа, ніж копчена
Скумбрія відноситься до сортів жирної морської риби, що робить її багатою на Омега-3 ненасиченими жирними кислотами. Крім того, вона – відмінне джерело легкозасвоюваного білка, а також селену, фосфору, калію, магнію та вітамінів А, D та групи В.
Якщо ви вирішили купити скумбрію, вибирайте атлантичну скумбрію невеликого розміру. Більші риби накопичують більше ртуті. Свіжа скумбрія має більшу поживну цінність, ніж копчена або консервована.
Теги: світові новини , їжа , риба , здоров'я , харчування