Як приготувати домашнє морозиво сорбет із будь-яких фруктів Як приготувати домашнє морозиво сорбет із будь-яких фруктів
Їжа та ресторани

Як приготувати домашнє морозиво сорбет із будь-яких фруктів

Фото: Getty Images
Дарина Герасимчук 28 червня, 2023, 15:51
 0

Фруктовий сорбет – це корисний та смачний десерт, приготований на основі фруктового соку чи пюре, підсолоджений цукром, медом чи сиропом. Після змішування продуктів сорбет заморожується як морозиво при постійному помішуванні. Готувати його дуже легко і можна експериментувати з різними фруктами, які є у вас вдома.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Хоча класичний сорбет є поєднанням фруктів з цукром, в десерт також можуть додавати молочні продукти, алкоголь, кава, чай, горіхи, сухофрукти, шоколад, спеції та пряні трави — м'яту, естрагон, тархун.

Але ми розглянемо найпростіший спосіб приготування сорбету в домашніх умовах.

Getty Images Фото: Getty Images

Інгредієнти:

  • 500-700 г будь-яких фруктів (наприклад: банани, персики, абрикоси, манго, ківі)
  • 30 г цукру
  • 150 мл води

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте цукровий сироп: налийте в каструльку воду, розчиніть у ній цукор і доведіть до кипіння.
  2. При необхідності очистіть від шкірок і кісточок вибрані фрукти та помістіть у чашу блендера.
  3. Збийте фрукти до однорідної пишної маси.
  4. Влийте до фруктової суміші цукровий сироп і знову збийте масу.
  5. Поставте суміш у морозилку на 4-5 годин, помішуючи щогодини.
  6. Збийте фруктовий лід у блендері – це необхідно для того, щоб десерт вийшов повітряним та ніжним.
  7. Знову заморожуйте фруктову масу протягом 1-2 годин, періодично помішуючи. У готовому вигляді вона має нагадувати крижану крихту.
  8. Викладіть сорбет ложечкою для морозива у вази та прикрасьте.

Головні правила:

  • Важливо, щоб все було свіжим та гарної якісті, оскільки в цій страві найважливішим залишається збереження натурального смаку продукту.
  • Якщо ви використовуєте більш водянисті фрукти або ягоди (кавун, диня, апельсин, виноград, полуниця тощо) – зменшіть кількість води в рецепті. Консистенція суміші для сорбету має бути щільною.
  • Можна визначити ідеальну густину суміші за допомогою яйця. Обдайте його окропом або потримайте в нагрітій до 70°С воді 3 хвилини (це для харчової безпеки). Покладіть яйце у суміш для сорбету. Якщо воно потоне, почніть потроху підливати сироп. Як тільки яйце спливе так, що здасться його ділянка діаметром з монету – ви досягли правильної консистенції, можна заморожувати. Не забудьте видалити яйце!
  • Контролюйте кількість цукру за смаком. Також цукровий сироп можна замінити на мед. 
  • Чим більше разів розмішаєте сорбет у процесі заморожування, тим кращою вийде консистенція.

Теги: рецепт , морозиво , літо , десерти , фрукти

  • 08 грудня 15:31 McDonald's запускає нову мережу закладів CosMc's: що буде у меню    0
  • 22 листопада 17:41 В Україну потрапили отруйні мандарини з Єгипту    0
  • 19 листопада 10:14 Суддя "Мастер Шеф" Ярославський поділився рецептом українського пирога з гречаним борошном та грушею (відео)    0
  • 31 жовтня 14:17 13 українських сирів визнали найкращими на міжнародному конкурсі World Cheese Awards 2023    0
  • 18 жовтня 17:10 У США вивели новий перець, який став найгострішим у світі (відео дегустації)    0
  • 12 жовтня 15:23 Вчені з'ясували, як зміниться смак та ціна пива до 2050 року    0
  • 13:39 Як вибрати правильний авокадо в супермаркеті: порада від кулінарного блогера    0
  • 25 вересня 12:34 На центральному вокзалі Нью-Йорку відкрили заклад української кухні: що в меню    0
  • 04 вересня 18:27 Burger King відповість перед судом США за розмір свого популярного бургера    0
  • 30 червня 16:26 Названо найкращі продукти та напої для «будівництва» імунітету    0
  • 28 червня 15:51 Як приготувати домашнє морозиво сорбет із будь-яких фруктів    0
  • 21 червня 20:07 Вчені зі США назвали найкорисніший овоч для жінок    0
  • 20 червня 17:03 Вчені назвали 5 найкорисніших видів риби: яку краще купувати    0
  • 27 травня 10:20 ШОК. Що кладуть у шаурму: розбираємо страву на інгредієнти    0
  • 19 квiтня 16:09 McDonald's покращить рецепти своїх фірмових бургерів: як зміняться Біг Мак, Гамбургер та Чізбургер    0
  • 27 березня 20:21 Український ресторан Beef потрапив до рейтингу найкращих м'ясних ресторанів світу: адреса та ціни    0
  • 12 грудня 12:40 Найстаріший гей-бар Нью-Йорка офіційно визнаний пам’яткою міста    0
  • 29 листопада 20:48 Клопотенко назвав адреси закладів, де можна безкоштовно випити чаю і зарядити гаджети    0
  • 14 листопада 18:18 Бренд McDonald's "йде" з Білорусі    0
  • 27 жовтня 20:55 Антон Птушкін та Міша Кацурін створили великий відеогід про їжу Києва    0