Як приготувати домашнє морозиво сорбет із будь-яких фруктів Як приготувати домашнє морозиво сорбет із будь-яких фруктів
Їжа та ресторани

Як приготувати домашнє морозиво сорбет із будь-яких фруктів

Фото: Getty Images
Дарина Герасимчук 28 червня, 2023, 15:51
 0

Фруктовий сорбет – це корисний та смачний десерт, приготований на основі фруктового соку чи пюре, підсолоджений цукром, медом чи сиропом. Після змішування продуктів сорбет заморожується як морозиво при постійному помішуванні. Готувати його дуже легко і можна експериментувати з різними фруктами, які є у вас вдома.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Хоча класичний сорбет є поєднанням фруктів з цукром, в десерт також можуть додавати молочні продукти, алкоголь, кава, чай, горіхи, сухофрукти, шоколад, спеції та пряні трави — м'яту, естрагон, тархун.

Але ми розглянемо найпростіший спосіб приготування сорбету в домашніх умовах.

Getty Images Фото: Getty Images

Інгредієнти:

  • 500-700 г будь-яких фруктів (наприклад: банани, персики, абрикоси, манго, ківі)
  • 30 г цукру
  • 150 мл води

Спосіб приготування:

  1. Приготуйте цукровий сироп: налийте в каструльку воду, розчиніть у ній цукор і доведіть до кипіння.
  2. При необхідності очистіть від шкірок і кісточок вибрані фрукти та помістіть у чашу блендера.
  3. Збийте фрукти до однорідної пишної маси.
  4. Влийте до фруктової суміші цукровий сироп і знову збийте масу.
  5. Поставте суміш у морозилку на 4-5 годин, помішуючи щогодини.
  6. Збийте фруктовий лід у блендері – це необхідно для того, щоб десерт вийшов повітряним та ніжним.
  7. Знову заморожуйте фруктову масу протягом 1-2 годин, періодично помішуючи. У готовому вигляді вона має нагадувати крижану крихту.
  8. Викладіть сорбет ложечкою для морозива у вази та прикрасьте.

Головні правила:

  • Важливо, щоб все було свіжим та гарної якісті, оскільки в цій страві найважливішим залишається збереження натурального смаку продукту.
  • Якщо ви використовуєте більш водянисті фрукти або ягоди (кавун, диня, апельсин, виноград, полуниця тощо) – зменшіть кількість води в рецепті. Консистенція суміші для сорбету має бути щільною.
  • Можна визначити ідеальну густину суміші за допомогою яйця. Обдайте його окропом або потримайте в нагрітій до 70°С воді 3 хвилини (це для харчової безпеки). Покладіть яйце у суміш для сорбету. Якщо воно потоне, почніть потроху підливати сироп. Як тільки яйце спливе так, що здасться його ділянка діаметром з монету – ви досягли правильної консистенції, можна заморожувати. Не забудьте видалити яйце!
  • Контролюйте кількість цукру за смаком. Також цукровий сироп можна замінити на мед. 
  • Чим більше разів розмішаєте сорбет у процесі заморожування, тим кращою вийде консистенція.

Теги: рецепт , морозиво , літо , десерти , фрукти

  • 03 липня 17:46 Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом соковитого курячого шашлику (відео)    0
  • 01 липня 18:10 Солодкі напої різко подорожчають – законодавча ініціатива    0
  • 03 червня 18:46 Рецепт найніжнішої сирної запіканки без манки та борошна    0
  • 22 травня 19:03 Чим замінити яйця у випічці: варіанти для різних видів тіста    0
  • 02 травня 14:48 McDonald's планує відкривати ресторани разом із автозаправками WOG, KLO та OKKO    0
  • 26 квiтня 17:14 Вартість Великоднього кошика у 2024 році складає 1422 гривні: що входить до списку покупок    0
  • 22 квiтня 18:02 Як приготувати соковитий стейк вдома: кулінарні поради    0
  • 17 квiтня 17:31 Відомий шеф-кухар Володимир Ярославський поділився особливим рецептом тіста для домашніх пиріжків (відео)    0
  • 11 квiтня 18:11 Ектор Хіменес-Браво поділився простим рецептом соковитої вирізки в беконі (відео)    0
  • 10 квiтня 13:40 Користь і шкода суші та ролів для здоров’я    0
  • 09 квiтня 18:16 Мережа супермаркетів в Україні продає паски майже по 100 доларів (відео)    0
  • 29 березня 18:17 Як приготувати ідеальну смажену картоплю: секрети шеф-кухарів    0
  • 27 березня 18:44 Клопотенку не дали відкрити український ресторан у Японії, тому що «борщ – це російська страва»    0
  • 15 березня 17:55 6 продуктів, які піднімуть вам настрій на цілий день    0
  • 11 березня 17:01 Сир камамбер та брі можуть зникнути назавжди: вчені назвали причину    0
  • 08 березня 17:28 McDonald's у Японії випустив парфуми із запахом картоплі фрі (фото)    0
  • 27 лютого 15:45 Простий рецепт намазки на хліб із сала – найкраще доповнення до борщу    0
  • 23 лютого 16:13 П'ять видів горіхів, які діють на організм краще, ніж ліки    0
  • 16:52 Топ-5 продуктів, багатих на білок, які можуть замінити м'ясо в щоденному раціоні    0
  • 12 лютого 18:36 Рецепт ідеального тіста для піци, що вдасться з першого разу    0