Як вибрати найсмачніші мандарини
Мандарини традиційно асоціюються із новорічними святами, адже сезон цих цитрусових починається саме взимку. Про те, як вибрати найякісніші та найсмачніші мандарини розповіли Pro Гроші.
Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.
Крім того, що цей фрукт цей дуже смачний, він також багатий на вітамін С, містить вітаміни D і К. Мандарини мають й інші корисні властивості:
- Свіжі мандарини корисні при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, що супроводжуються розладами.
- Вживання мандаринової цедри заспокоює кашель і має відмінний відкашлюючий ефект.
- Мандарин є своєрідним антидепресантом, тому що ефірні олії, присутні у мандаринах, підвищують настрій.
- Вживання мандаринової шкірки допомагає знизити рівень цукру в крові.
Поради щодо вибору мандаринів
- Вага: Вибирайте важкі мандарини – це ознака їхньої соковитості. Якщо мандарин надто легкий для свого розміру, то в ньому дуже мало соку, він буде сухим та несмачним.
- Зовнішній вигляд: Шукайте гладкі, пружні фрукти без плям. Наявність дефектів може вказувати на те, що фрукт зіпсований.
- Колір: Яскравий помаранчевий колір говорить про стиглість, зелені відтінки краще оминати.
- Запах: Солодкий аромат – ознака стиглості. Недостатньо стиглі фрукти, найчастіше, взагалі не мають запаху.
- Твердість: Шкірка повинна бути щільною та пружною, але не кам'яною чи зовсім м'якою.
- Листя: Якщо є, шукайте свіже, зелене листя.
Кращі сорти мандаринів
- Клементин Мандарин - найпопулярніший і солодкий сорт. Вони майже не мають кісточок. Клементини зазвичай маленькі, мають тонку шкірку.
- Мінеола, гібрид мандарина і грейпфрута, також заслуговує на увагу своєю солодкістю та унікальним смаком.
- Турецькі мандарини, хоч і містять багато кісточок, також відомі своїм солодким смаком.
Теги: світові новини , їжа , продукти , фрукти , мандарин , поради