Мандарини традиційно асоціюються із новорічними святами, адже сезон цих цитрусових починається саме взимку. Про те, як вибрати найякісніші та найсмачніші мандарини розповіли Pro Гроші.
Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.
Крім того, що цей фрукт цей дуже смачний, він також багатий на вітамін С, містить вітаміни D і К. Мандарини мають й інші корисні властивості:
- Свіжі мандарини корисні при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, що супроводжуються розладами.
- Вживання мандаринової цедри заспокоює кашель і має відмінний відкашлюючий ефект.
- Мандарин є своєрідним антидепресантом, тому що ефірні олії, присутні у мандаринах, підвищують настрій.
- Вживання мандаринової шкірки допомагає знизити рівень цукру в крові.
Поради щодо вибору мандаринів
- Вага: Вибирайте важкі мандарини – це ознака їхньої соковитості. Якщо мандарин надто легкий для свого розміру, то в ньому дуже мало соку, він буде сухим та несмачним.
- Зовнішній вигляд: Шукайте гладкі, пружні фрукти без плям. Наявність дефектів може вказувати на те, що фрукт зіпсований.
- Колір: Яскравий помаранчевий колір говорить про стиглість, зелені відтінки краще оминати.
- Запах: Солодкий аромат – ознака стиглості. Недостатньо стиглі фрукти, найчастіше, взагалі не мають запаху.
- Твердість: Шкірка повинна бути щільною та пружною, але не кам'яною чи зовсім м'якою.
- Листя: Якщо є, шукайте свіже, зелене листя.
Кращі сорти мандаринів
- Клементин Мандарин - найпопулярніший і солодкий сорт. Вони майже не мають кісточок. Клементини зазвичай маленькі, мають тонку шкірку.
- Мінеола, гібрид мандарина і грейпфрута, також заслуговує на увагу своєю солодкістю та унікальним смаком.
- Турецькі мандарини, хоч і містять багато кісточок, також відомі своїм солодким смаком.
Теги: світові новини , їжа , продукти , фрукти , мандарин , поради