Рецепт ідеального тіста для піци, що вдасться з першого разу
Успіх у приготуванні піци залежить, звичайно ж, від тіста, адже спочатку саме воно визначає смак готової страви, а вже потім начинка. Тому вам знадобиться наш рецепт ідеального тіста для піци, що дуже простий у приготуванні.
Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.
Щоб тісто вдалося, скористайтеся такими порадами:
- не забивайте тісто зайвим борошном, інакше воно вийде тугим і несмачним – готове тісто має трохи прилипати до рук;
- обов'язково просіюйте борошно, щоб наситити його киснем;
- дайте тісту трохи часу "дійти" в теплому місці, не випікайте його відразу;
- випікати піцу слід за високих температур.
Інгредієнти:
- Борошно - 400 грамів;
- Вода тепла – 230 мілілітрів;
- Сухі дріжджі – 8 грамів;
- Цукор - 2 чайні ложки;
- Сіль - 1/2 чайної ложки;
- Олія - 3 столові ложки.
Рецепт:
- У теплу (це важливо) воду додайте дріжджі та перемішайте до повного розчинення. Потім додайте цукор та сіль – знову перемішайте і залиште на 10 хвилин у теплому місці.
- Борошно просійте в глибоку миску (але не все, залиште 100 грамів, щоб ввести їх пізніше), зробіть лунку і влийте в неї дріжджову суміш та олію. Почніть замішувати тісто спочатку лопаткою, а потім вручну. Додайте борошно, що залишилося, і продовжуйте заміс - в результаті у вас вийде еластичне тісто, що злегка прилипає до рук.
- Накрийте миску з тістом рушником і залиште в теплому місці на 40-60 хвилин.
- Розділіть тісто на дві частини та розкачайте дві основи для піци. У процесі контролюйте товщину основи, залежно від ваших побажань. Не бажано розкачувати тонше 5 мм.
- Викладіть начинку і відправляйте в добре розігріту до 220-250 ° C духовку на 6-10 хвилин, залежно від особливостей вашої духової шафи.
Начинка може бути будь-якою. Ви можете повторювати традиційні рецепти, типу маргарити, пепероні, гавайської, а можете додати ті продукти, які найбільше любите, щоб створити свою «фірмову» піцу.
Теги: поради , рецепти , піца , тісто , світові новини