Топ-5 продуктів, багатих на білок, які можуть замінити м'ясо в щоденному раціоні
Дієтологи завжди зазначають, що у повноцінному раціоні обов'язково мають бути продукти, що містять як тваринні, так і рослинні білки. Фахівці пояснюють, що білок є основним енергокомпонентом для функціонування організму людини.
Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.
Він допомагає формувати клітини та тканини, а також підтримує роботу імунної системи та обмінні процеси в організмі. Всі знають, що білок міститься у великій кількості м'яса. Однак джерел цінних речовин набагато більше, і їх також слід включити до свого раціону.
Топ-5 джерел білка:
Риба. Особливо цінними є дика риба, а також морепродукти, які мають ідеальний баланс білка та кислот омега-3. Це, наприклад, скумбрія, оселедець, атлантичний лосось, сардини. Рекомендується включати до свого раціону 3-4 рази на тиждень.
Бобові. Всі види квасолі та сочевиці, а також нут та маш містять від 15 до 24 г білка. Вони мають бути включені до меню хоча б раз на тиждень.
Курячі та перепелині яйця. Вони також містять багато інших корисних поживних речовин, таких як залізо та вітамін B12. Однак яйця слід вживати в розумних кількостях – 2 штуки на день.
Молочні продукти. Сир, бринза, сир та білий йогурт є відмінними джерелами білка. Однак, наприклад, йогурт слід їсти без додавання цукру. Крім того, щоденне вживання молочних продуктів знижує ризик розвитку раку товстої кишки.
Горіхи. Горіхи не тільки заповнюють нестачу білка в організмі, а й знижують рівень ліпопротеїнів низької щільності, що дуже корисно для серця та кровоносних судин. Їх можна як перекусити, так і додати до салату, йогурту, каші або їсти у вигляді горіхової пасти з хлібом.
Теги: новини , здоров'я , харчування , продукти , їжа , користь