Клопотенку не дали відкрити український ресторан у Японії, тому що «борщ – це російська страва» Клопотенку не дали відкрити український ресторан у Японії, тому що «борщ – це російська страва»
Їжа та ресторани

Клопотенку не дали відкрити український ресторан у Японії, тому що «борщ – це російська страва»

Фото: Клопотенко YouTube
Дарина Герасимчук 27 березня, 2024, 18:44
 0

Український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко повідомив, що отримав відмову від пропозиції відкрити український заклад у Японії, оскільки там борщ вважається російським. Про це він написав у Instagram.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Шеф-кухар розповів, що вів переговори щодо відкриття українського закладу в Японії, але не зміг цього зробити.

«Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: "поширена думка, що борщ — це російська страва», — написав Клопотенко.

Instagram Фото: Instagram

«Зрозуміло, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами. І от, ми наче на одному боці барикад, а виходить якась дурня. І це чудовий приклад глибини руської пропаганди», – підкреслив ресторатор.

Євген Клопотенко додав, що ця ситуація означає, що треба працювати ще наполегливіше над популяризацією української думки та української кухні у світі, а також наполегливіше контрпропагувати. За його словами, для Японії це поодинокий випадок, тому що рівень підтримки України в цій країні є просто неймовірним.

Нагадаємо, у липні 2022 року український борщ внесли до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Теги: світові новини , новини України , їжа , борщ , Українська кухня , Клопотенко , Японія

  • 26 квiтня 17:14 Вартість Великоднього кошика у 2024 році складає 1422 гривні: що входить до списку покупок    0
  • 22 квiтня 18:02 Як приготувати соковитий стейк вдома: кулінарні поради    0
  • 17 квiтня 17:31 Відомий шеф-кухар Володимир Ярославський поділився особливим рецептом тіста для домашніх пиріжків (відео)    0
  • 11 квiтня 18:11 Ектор Хіменес-Браво поділився простим рецептом соковитої вирізки в беконі (відео)    0
  • 10 квiтня 13:40 Користь і шкода суші та ролів для здоров’я    0
  • 09 квiтня 18:16 Мережа супермаркетів в Україні продає паски майже по 100 доларів (відео)    0
  • 29 березня 18:17 Як приготувати ідеальну смажену картоплю: секрети шеф-кухарів    0
  • 18:44 Клопотенку не дали відкрити український ресторан у Японії, тому що «борщ – це російська страва»    0
  • 15 березня 17:55 6 продуктів, які піднімуть вам настрій на цілий день    0
  • 11 березня 17:01 Сир камамбер та брі можуть зникнути назавжди: вчені назвали причину    0
  • 08 березня 17:28 McDonald's у Японії випустив парфуми із запахом картоплі фрі (фото)    0
  • 15:45 Простий рецепт намазки на хліб із сала – найкраще доповнення до борщу    0
  • 23 лютого 16:13 П'ять видів горіхів, які діють на організм краще, ніж ліки    0
  • 20 лютого 16:52 Топ-5 продуктів, багатих на білок, які можуть замінити м'ясо в щоденному раціоні    0
  • 12 лютого 18:36 Рецепт ідеального тіста для піци, що вдасться з першого разу    0
  • 24 сiчня 17:38 Ідеальні для дітей і як закуска до пива: рецепт сирних паличок у хрумкій паніровці    0
  • 12 сiчня 17:35 У Південній Кореї офіційно заборонили їсти собак: чому корейці відмовилися від вікової традиції    0
  • 11 сiчня 18:44 Найпростіший маринад, з яким куряче філе вийде смачним та ароматним    0
  • 03 сiчня 14:27 5 кулінарних лайфхаків, які допоможуть нарізати цибулю без сліз    0
  • 28 грудня 13:43 Як вибрати найсмачніші мандарини    0