Клопотенку не дали відкрити український ресторан у Японії, тому що «борщ – це російська страва» Клопотенку не дали відкрити український ресторан у Японії, тому що «борщ – це російська страва»
Їжа та ресторани

Клопотенку не дали відкрити український ресторан у Японії, тому що «борщ – це російська страва»

Фото: Клопотенко YouTube
Дарина Герасимчук 27 березня, 2024, 18:44
 0

Український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко повідомив, що отримав відмову від пропозиції відкрити український заклад у Японії, оскільки там борщ вважається російським. Про це він написав у Instagram.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

Шеф-кухар розповів, що вів переговори щодо відкриття українського закладу в Японії, але не зміг цього зробити.

«Живеш собі, працюєш, ведеш перемовини про відкриття українського закладу в Японії. І тут на тобі: японці не хочуть відкривати монозаклад з борщем, бо у них, увага: "поширена думка, що борщ — це російська страва», — написав Клопотенко.

Instagram Фото: Instagram

«Зрозуміло, що люди оминатимуть це місце десятою дорогою, бо притомні японці, на щастя, історично є русофобами. І от, ми наче на одному боці барикад, а виходить якась дурня. І це чудовий приклад глибини руської пропаганди», – підкреслив ресторатор.

Євген Клопотенко додав, що ця ситуація означає, що треба працювати ще наполегливіше над популяризацією української думки та української кухні у світі, а також наполегливіше контрпропагувати. За його словами, для Японії це поодинокий випадок, тому що рівень підтримки України в цій країні є просто неймовірним.

Нагадаємо, у липні 2022 року український борщ внесли до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Теги: світові новини , новини України , їжа , борщ , Українська кухня , Клопотенко , Японія

  • 18 жовтня 18:28 Простий і швидкий рецепт ароматної шарлотки з хурмою    0
  • 26 вересня 14:40 Кулінарний експерт розповів, як вичавити з лимона вдвічі більше соку    0
  • 19 вересня 15:29 Вартість тарілки борщу в Україні зросла вдвічі за останні чотири роки    0
  • 04 вересня 16:56 В Україні заборонили додавати пальмову олію до продуктів харчування    0
  • 23 серпня 18:57 Що їсти для гарного настрою: поради від UNICEF Ukraine    0
  • 19 серпня 17:43 Відома київська мережа ресторанів запустила лінійку десертів із канабідіолом (відео)    0
  • 12 серпня 14:36 Львівські круасани відкрили свій перший заклад в США (відео)    0
  • 06 серпня 18:29 Шеф-кухар Володимир Ярославський показав, як готувати та подавати молоду кукурудзу (відео)    0
  • 29 липня 20:02 Як вибрати смачний і соковитий кавун: корисні поради    0
  • 03 липня 17:46 Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом соковитого курячого шашлику (відео)    0
  • 01 липня 18:10 Солодкі напої різко подорожчають – законодавча ініціатива    0
  • 03 червня 18:46 Рецепт найніжнішої сирної запіканки без манки та борошна    0
  • 19:03 Чим замінити яйця у випічці: варіанти для різних видів тіста    0
  • 02 травня 14:48 McDonald's планує відкривати ресторани разом із автозаправками WOG, KLO та OKKO    0
  • 26 квiтня 17:14 Вартість Великоднього кошика у 2024 році складає 1422 гривні: що входить до списку покупок    0
  • 18:02 Як приготувати соковитий стейк вдома: кулінарні поради    0
  • 17 квiтня 17:31 Відомий шеф-кухар Володимир Ярославський поділився особливим рецептом тіста для домашніх пиріжків (відео)    0
  • 11 квiтня 18:11 Ектор Хіменес-Браво поділився простим рецептом соковитої вирізки в беконі (відео)    0
  • 10 квiтня 13:40 Користь і шкода суші та ролів для здоров’я    0
  • 09 квiтня 18:16 Мережа супермаркетів в Україні продає паски майже по 100 доларів (відео)    0