Як приготувати соковитий стейк вдома: кулінарні поради Як приготувати соковитий стейк вдома: кулінарні поради
Їжа та ресторани

Як приготувати соковитий стейк вдома: кулінарні поради

Фото: Getty Images
Дарина Герасимчук 22 квiтня, 2024, 18:02
 0

Стейк із добірного м'яса входить до списку ресторанних страв. Якщо знати кулінарні тонкощі, соковитий шматок м'яса можна приготувати і на домашній кухні.

Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.

UAportal розповів, як завдяки ретельному вибору якісного м'яса, грамотному контролю температури та правильно підібраній приправі можна приготувати неймовірно смачний стейк.

Контроль температури

Одна з найкращих порад щодо приготування соковитого м'яса — правильно контролювати температуру. Почніть смажити на сильному вогні, щоб утворилася золота скоринка, а потім зменшіть його, щоб усередині стейк рівномірно пропікався, не пересушившись. Використання термометра для визначення температури м'яса полегшить процес приготування.

Якість м'яса

Ще одна важлива порада – вибирайте м'ясо належної якості. Шукайте мармурові шматочки з прошарками жиру, тому що під час приготування вони будуть танути, роблячи стейк соковитим і ароматним.

Дайте м'ясу "відпочити"

Після приготування, дайте м'ясу відпочити кілька хвилин, перш ніж нарізати або подавати на стіл. Це дозволить сокам розподілитися по всьому стейку та зберегти його неймовірний смак.

Правильно підібрана приправа

Додавання приправ до м'яса перед приготуванням дуже важливе. Проста суміш перцю, трав, таких як розмарин або чебрець, і спецій може посилити природні аромати та зробити м'ясо ніжнішим. Тільки не перестарайтеся, тому що надмірна кількість солі може витягти вологу з м'яса.

Якісне кухонне обладнання

Якісне кухонне обладнання, таке як каструля та сковорода з товстим дном або гриль, може суттєво вплинути на соковитість м'яса. Вони підтримуватимуть рівномірний жар, стейк не пригорятиме, і ви зможете досягти бажаного рівня готовності.

Теги: новини , їжа , м'ясо , стейк , секрети , приготування , кулінарія

  • 22 травня 19:03 Чим замінити яйця у випічці: варіанти для різних видів тіста    0
  • 02 травня 14:48 McDonald's планує відкривати ресторани разом із автозаправками WOG, KLO та OKKO    0
  • 26 квiтня 17:14 Вартість Великоднього кошика у 2024 році складає 1422 гривні: що входить до списку покупок    0
  • 22 квiтня 18:02 Як приготувати соковитий стейк вдома: кулінарні поради    0
  • 17 квiтня 17:31 Відомий шеф-кухар Володимир Ярославський поділився особливим рецептом тіста для домашніх пиріжків (відео)    0
  • 11 квiтня 18:11 Ектор Хіменес-Браво поділився простим рецептом соковитої вирізки в беконі (відео)    0
  • 10 квiтня 13:40 Користь і шкода суші та ролів для здоров’я    0
  • 09 квiтня 18:16 Мережа супермаркетів в Україні продає паски майже по 100 доларів (відео)    0
  • 29 березня 18:17 Як приготувати ідеальну смажену картоплю: секрети шеф-кухарів    0
  • 18:44 Клопотенку не дали відкрити український ресторан у Японії, тому що «борщ – це російська страва»    0
  • 15 березня 17:55 6 продуктів, які піднімуть вам настрій на цілий день    0
  • 11 березня 17:01 Сир камамбер та брі можуть зникнути назавжди: вчені назвали причину    0
  • 08 березня 17:28 McDonald's у Японії випустив парфуми із запахом картоплі фрі (фото)    0
  • 15:45 Простий рецепт намазки на хліб із сала – найкраще доповнення до борщу    0
  • 23 лютого 16:13 П'ять видів горіхів, які діють на організм краще, ніж ліки    0
  • 20 лютого 16:52 Топ-5 продуктів, багатих на білок, які можуть замінити м'ясо в щоденному раціоні    0
  • 12 лютого 18:36 Рецепт ідеального тіста для піци, що вдасться з першого разу    0
  • 24 сiчня 17:38 Ідеальні для дітей і як закуска до пива: рецепт сирних паличок у хрумкій паніровці    0
  • 12 сiчня 17:35 У Південній Кореї офіційно заборонили їсти собак: чому корейці відмовилися від вікової традиції    0
  • 11 сiчня 18:44 Найпростіший маринад, з яким куряче філе вийде смачним та ароматним    0