Рецепт найніжнішої сирної запіканки без манки та борошна
Сирна запіканка - це одна з найпопулярніших страв у багатьох кухнях світу, її історія сягає століть тому. Перші згадки про схожу страву можна знайти вже в стародавньому Єгипті та Греції. Ніжна текстура та вишукана простота сирної запіканки полюбилися і дорослим, і дітям.
Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.
Пропонуємо вам рецепт сирної запіканки без додавання манки, борошна та розпушувача. Ви будете в захваті від того, наскільки вона ніжна та пишна.
Що додати до запіканки?
За бажанням ви можете додати солодкі родзинки, більш кислу в'ялену вишню, журавлину або курагу, або ж зробити мікс із сухофруктів. Щоб ви не вибрали, сухофрукти слід помити, запарити та висушити паперовим рушником від зайвої вологи.
Для запарювання потрібно залити сухофрукти гарячою водою на 5 хвилин – цього достатньо, щоб вони пом'якшилися, але не розкисли.
Також можна прикрасити запіканку після приготування. Подавайте з джемом, сметаною, полийте глазур'ю або горіховою пастою, прикрасьте свіжими ягодами або фруктами, присипте горіхами, взагалі доповнюйте страву будь-чим, що вам подобається.
РЕЦЕПТ СИРНОЇ ЗАПІКАНКИ БЕЗ МАНКИ ТА БОРОШНА
Інгредієнти:
🔸Кисломолочний сир (5-9%) - 750 г
🔸Яйця - 3 шт
🔸Сметана - 150 г
🔸Цукор - 100 г
🔸 Кукурудзяний крохмаль – 50 г
🔸Ванільний цукор - 10 г
🔸Сіль - невелика дрібка
🔸Вершкове масло - 10 г
Процес приготування:
1. Помістіть у чашу блендера сир, цукор, ванільний цукор та сметану.
❗️ Якщо у вас немає блендера, сир необхідно перетерти через дрібне сито 1-2 рази для ніжнішої консистенції. Для цього знадобиться дрібнозернистий сир.
2. Розділіть яйця на білки та жовтки. Два жовтки також відправляються в чашу блендера (1 жовток, що залишився, знадобиться пізніше).
3. Блендером збийте всі інгредієнти до однорідності. Потім перекладіть сирну масу в глибоку миску.
4. В окремому посуді збийте білки із сіллю до м'яких піків.
5. Акуратно вмішайте лопаткою збиті білки у сирну масу круговими рухами знизу нагору.
6. Застеліть форму для запікання пергаментом і змастіть розтопленим вершковим маслом.
7. Викладіть тісто у форму, розрівнявши поверхню. Жовток, що залишився, розмішайте і змастіть поверхню запіканки.
8. Випікайте при 170 градусах до рум'яності приблизно 1 годину (точний час залежить від вашої духовки).
9. Потім вимкніть духовку, залишивши дверцята злегка відчиненими. Таким чином дайте запіканці охолонути. Вона трохи осяде – так і має бути.
10. Подавайте на стіл із будь-якими добавками про які ми писали вище.