Простий і швидкий рецепт ароматної шарлотки з хурмою
Погодьтеся, осінь - ідеальний час для ароматної випічки. Пироги, шарлотки, кекси та печиво – все це дуже смачно з чашкою імбирно-лимонного чаю чи глінтвейну під новий сезон улюбленого серіалу.
Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.
Гастрономічний український портал Shuba.life поділився простим та швидким рецептом шарлотки з хурмою, як сезонною альтернативою класичній шарлотці.
Автори рецепту відзначають, що тісто виходить пишним, а після випікання шарлотка набуває ніжної консистенції. Додайте в тісто трохи горіхів і побачите, як пиріг заграє цікавішими смаками.
Інгредієнти
- Хурма – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 160 г
- Яйця курячі – 4 шт.
- Цукор – 180 г
- Розпушувач – 7 г
- Ванілін – за смаком
- Кориця – до смаку
- Цукрова пудра – до смаку
Спосіб приготування:
-
У мисці з'єднайте яйця, цукор та ванілін, потім збийте до пишності.
-
Просійте у вологу суміш борошно з розпушувачем та корицею. Перемішайте тісто лопаткою.
-
Хурму помийте і протріть рушником. Наріжте тонкими скибочками. Розігрійте духовку до 180 °С.
-
Застеліть форму для випічки діаметром 22 або 24 см пергаментним папером і змастіть трохи маслом. Вилийте у форму тісто. Зверху на тісто викладіть скибочки хурми.
-
Випікати шарлотку потрібно близько 35-40 хвилин. Перевірте готовність дерев'яною шпажкою. Якщо виходить суха – пиріг готовий.
- Коли шарлотка трохи охолоне, прикрасьте її цукровою пудрою.