Простий рецепт низькокалорійного брауні з фініків та бананів
Любителі шоколадної випічки, певно, знайомі з брауні. Цей шоколадний десерт із тонкою скоринкою та вологою серединкою можна зробити не тільки дуже смачним, а й корисним.
Підпишіться на канал Gloss.ua у Telegram.
Брауні з бананів та фініків чудова заміна класичного рецепту для тих, хто худне, не вживає цукор та лактозу або для тих, хто дотримується принципів здорового харчування.
Рецепт ПП брауні
- Кількість порцій: 4
- Вага готової страви: 0,6 кг.
- Харчова цінність (КБЖУ на 100 г):
Калорії: 223 ккал; Білки: 3 грами; Жири: 4 грами; Вуглеводи: 46,3 грама.
Інгредієнти:
- Стиглі банани - 300 грам;
- Фініки без кісточок – 200 г;
- Какао порошок – 5 г;
- Мед натуральний (рідкий) - 45 грам;
- Рослинна олія – 2 ст ложки;
- Борошно – 3 ст. ложки;
- Молоті горіхи чи кокосова стружка – за бажанням.
Спосіб приготування:
- Банани очищаємо від шкірки та нарізаємо на невеликі шматочки. Потім у чаші блендера перемелюємо банани, фініки, мед, олію, какао порошок та борошно в однорідну масу (кількість меду контролюйте за своїм смаком з урахуванням солодощі фініків та бананів).
- Форму для випікання змащуємо олією та посипаємо невеликою кількістю борошна. Виливаємо у форму тісто і випікаємо у розігрітій духовці протягом 20-25 хвилин при 180 градусах.
- Після випікання даємо брауні трохи охолонути. Подаємо у теплому вигляді. Прикрашаємо тертим гірким шоколадом та свіжими ягодами.
Теги: їжа , новини , Здорове харчування , десерт , рецепти