Еда и Рестораны

У FREUD HOUSE Творча зустріч з Михайлом Іллєнком

Gloss 29 июля 2013, 16:55
 0

У FREUD HOUSE Творча зустріч з Михайлом Іллєнком - кінорежисером, сценаристом, актором та автором фільму "Той, хто пройшов крізь вогонь"

Особистість Михайла Герасимовича Іллєнка напрочуд цікава тим, що він весь час знімає. Було б це в якійсь іншій країні, то ніхто б не звернув на це увагу. Але у нас, в Україні, де молоді митці бідкаються на свою важку українську долю, знімати свої фільми з регулярністю один на 2-3 роки - це вже подвиг!


МИХАЙЛО ГЕРАСИМОВИЧ ІЛЛЄНКО - кінорежисер.

Упродовж 20 років був режисером Київської кіностудії ім. О. Довженка.

З 1994 р. й донині викладає в Київському національному університеті театру, кіно і телебачення ім. І.К.Карпенка-Карого.

У творчому доробку режисера - понад 10 картин. У тому числі кінофільми: «Там, вдалині за рікою» (1975), «Кожен мисливець бажає знати» (1985), «Фучжоу 1» та «Фучжоу 2» (1993, приз на міжнародному кінофестивалі в Белграді, 1999), «Сьомий маршрут»; телевізійні проекти: «Сапоги всмятку» (1978), «Школа» (1980, 3 серії), «Миргород та його мешканці» (1983, 2 серії); телевізійні документальні картини: «Художник Наталя Рудюк» (1995), «Княжа регата» (1996), «Шлях до скелі» (1997), які М. Іллєнко зробив як сценарист, режисер і оператор. 2002 р. зняв анімаційний фільм «Одноразова вічність» та художній фільм «Невелика подорож на великій каруселі».

Автор сценаріїв більшості своїх кінофільмів та інших проектів, співавтор сценарію «Дама з папугою» (1988) режисера А. Праченка.

Автор книги «Кіно (шпори для абітурієнта)» (2006).

У 2002 р. читав лекції з кінорежисури в театральній школі в Афінах (Греція).

Одночасно з викладацькою діяльністю та роботою над сценаріями і фільмами, М. Іллєнко друкує публіцистичні статті, пов'язані з актуальними проблемами українського кінема- тографа, а також свої оповідання.

Починаючи з 1997 року М.Іллєнко є ініціатором проведення та арт-директором щорічного кіновідеофестивалю національного виробника «Відкрита ніч», який активно залучає до культурного контексту українського кіновиробника, висвітлює його досягнення і проблеми. Фестиваль збирає, класифікує та зберігає відеоматеріали і документи, які в стислому вигляді відображають стан українського кіно після здобуття незалежності України.

М. Іллєнко - учасник міжнародних кінофестивалів та семінарів, присвячених сучасному кіномистецтву, що відбувалися в країнах Західної та Східної Європи.

  • 22 апреля 18:02 Как приготовить сочный стейк дома: кулинарные советы    0
  • 17 апреля 17:31 Известный шеф-повар Владимир Ярославский поделился особым рецептом теста для домашних пирожков (видео)    0
  • 11 апреля 18:11 Эктор Хименес-Браво поделился простым рецептом сочной вырезки в беконе (видео)    0
  • 10 апреля 13:40 Користь і шкода суші та ролів для здоров’я    0
  • 09 апреля 18:16 Сеть супермаркетов в Украине продает паски почти по 100 долларов (видео)    0
  • 29 марта 18:17 Как приготовить идеальную жареную картошку: секреты шеф-поваров    0
  • 27 марта 18:44 Клопотенку не дали открыть украинский ресторан в Японии, потому что «борщ – это российское блюдо»    0
  • 15 марта 17:55 6 продуктов, которые поднимут вам настроение на целый день    0
  • 11 марта 17:01 Сыр камамбер и бри могут исчезнуть навсегда: ученые назвали причину    0
  • 08 марта 17:28 McDonald's в Японии выпустил духи с запахом картошки фри (фото)    0
  • 27 февраля 15:45 Простой рецепт намазки на хлеб из сала — лучшее дополнение к борщу    0
  • 23 февраля 16:13 Пять видов орехов, которые действуют на организм лучше, чем лекарства    0
  • 20 февраля 16:52 Топ-5 продуктов, богатых белком, которые могут заменить мясо в ежедневном рационе    0
  • 12 февраля 18:36 Рецепт идеального теста для пиццы, которое получится с первого раза    0
  • 24 января 17:38 Идеальны для детей и как закуска к пиву: рецепт сырных палочек в хрустящей панировке    0
  • 12 января 17:35 В Южной Корее официально запретили есть собак: почему корейцы отказались от вековой традиции    0
  • 11 января 18:44 Самый простой маринад, с которым куриное филе получится вкусным и ароматным    0
  • 03 января 14:27 5 кулинарных лайфхаков, которые помогут нарезать лук без слез    0
  • 28 декабря 13:43 Как выбрать самые вкусные мандарины    0
  • 15:32 Сколько стоит приготовить оливье в 2023 году: сравнение цен в разных магазинах    0